Здраве и красота

Лесни маски за всеки тип коса

Подхранване на косата с натурални съставки

14.05.2013г. / 10 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Къдрава, права или боядисана косата ни се нуждае от подхранване във всеки един момент. Не е достатъчно тя да е само чиста и добре оформена в прическа. За да изглежда здрава тя трябва да бъде такава. Купувайки си скъпо струваща козметика приемаме, че с това сме приключили с грижата за нея. Добре е между посещенията при фризьора и професионалната козметика за коса, да включим и някои маски, които се приготвят лесно в домашни условия.

Маски, в които присъства медът, ще се погрижат за всеки тип коса да изглежда красива и здрава.

Свързани статии

Цъфтящите краища не изглеждат красиво. Опитваме се да ги премахнем сами с помощта на ножичка, но няма как да се справим с всички. Тази маска ще преструктурира косъма, подхранвайки го в дълбочина и ще предотврати повторното му късане и разделяне. Трябват ви един банан, масло от жожоба и две супени лъжици мед.

Бананът трябва да бъде много добре пасиран, към него добавете няколко капки от маслото и меда. Количеството зависи от обема на косата . Маската трябва да престои около половин час, след което се измива с шампоан.

За да хидратирате косъма в дълбочина са ви необходими половин чаша майонеза, едно авокадо, по една лъжица зехтин, мед, кокосово масло. Майонезата се среща в много домашни маски за разкрасяване на кожата, тук работи и за красива коса. Маската се нанася от корените по дължината на косъма. Изключително добре се приема от много сухи коси. Подхранването започва от скалпа и продължава към вътрешността на косъма.

Укрепваща маска, която ще придаде и блясък на косата. Един жълтък, една супена лъжица кокосово масло, зехтин, мед и половин банан. Трябва да се получи гладка смес, която да нанесете върху косата. След като престои около половин час се измива с подходящ шампоан.

Подхранваща маска. Половин авокадо, зехтин, един жълтък, една супена лъжица мед, зехтин и кокосово масло се смесват старателно. Нанасят се на косата за около 20 минути, след което косата се измива с шампоан.

За да заздравите косата и да премахнете излишното омазняване ви е необходима хума. Тази бяла глина прави чудеса. Препоръчва се при косопад. Смесете няколко лъжици от бялата глина с вода, или чай от лайка, розмарин. По желание може да добавите и малко мед. Маската престоява 20 минути, след което косата се измива.

След тези толкова лесни и съчетаващи богатство от витамини маски, косата ви ще е като преродена. Правете маска на косата си 1-2 пъти седмично, следвайте и съветите на вашия фризьор, защото здравата коса отвътре си личи отвън.

Снимка: Sxc.hu

Коментирай