Здраве и красота

Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

Дефект в гените крие риск от ракови заболявания

14.05.2013г. / 16 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Една изненадваща и не дотам приятна новина събуди иначе спокойният холивудски климат. Прекрасната 37-годишна Анджелина Джоли претърпя операция.

Двойна мастектомия е направенана актрисата, след проведени генетични тестове, които са показали, че има висок риск да развие рак на гърдата. Дефект, наречен BRCA1 в гените е причинител на заболяването. Тестовете, които са направени са открили, че за актрисата има риск от 87% от рак на гърдата и 50% за рак на яйчниците.

Свързани статии

През 2007 година майката на Анджелина Джоли почина от рак след дългогодишно лечение. След операцията, която й бе направена през април, актрисата се чувства добре. Споделя, че трудно е взела решението, но тази превантивна мярка е била с цел да се намали риска от ракови образувания.

През цялото време Анджелина е имала подкрепата на Брад Пит, който е бил неотлъчно до нея. „Щастлива съм, че имам партньор като Брад Пит, който е толкова любящ и подкрепящ“ споделя Джоли пред New York Times.

Анджелина се обърна към всички мъже, чиито приятелки и съпруги са изправени пред тази коварна болест, призовавайки ги да бъдат неизменно до тях, защото в момента на прехода те се нуждаят от подкрепата им.

На актрисата са били поставени импланти, които тялото й приема добре. За финал споделя, че не се чувства по никакъв начин по-малко женствена. Знае, че това е бил правилният избор за нея и семейството й.

Припомняме, че Джоли и нейният партньор Брад Пит отглеждат с много любов шестте си деца. Те са биологични родители на три от тях, а останалите осиновиха.

Ние й пожелаваме бързо възстановяване и вярваме, че тя е още по – привлекателна от преди.

Снимка: Getty Images

Коментирай
Свободно време