Здраве и красота

Сок от горчив пъпеш в борба с раковите клетки

Плод, който помага при редица здравни проблеми

15.05.2013г. / 13 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Сок от горчив пъпеш може да ограничи възможността от развитие на рак на панкреаса. Това доказаха скорошни изследвания на учени от University of Colorado Cancer Center, които бяха публикувани в списание Carcinogenesis. Те откриха, че сокът от този горчив плод се бори с раковите клетки.

Свързани статии

Той регулира секрецията на инсулин от бета клетките на панкреаса. Ограничава енергията на раковите клетки и ги унищожава. Горчивият пъпеш е използван векове наред в народната медицина в Китай и Индия в борбата с диабет, който е предшественик на рака на панкреаса. Това кара учените да свържат ползите от сока на пъпеша с лечението на коварната болест.

Тестовете, които са били направени при мишки, показват, че при тези, които са приемали от него вероятността да развият болестта намалява с 60 %, за разлика от другите, които не са. В някои лекарства за диабет се съдържа екстракт от горчив пъпеш, който се използва за лечението на кашлица, запек, ревматизъм, чернодробни заболявания. Листата на това растение помагат при редица кожни проблеми.

Коментирай
Свободно време