Здраве и красота

„От любов към живота“ дари ехограф на онкологичния център в Шумен

1456 са болните от рак на гърдата жени в шуменски регион, а 144 са новите регистрирани случаи на рак на млечната жлеза за миналата година

15.05.2013г. / 16 35ч.
Аз жената
„От любов към живота“ дари ехограф на онкологичния център в Шумен

Кампанията срещу рак на гърдата „От любов към живота“ на Avon дари ехограф за образна диагностика на „Комплексен онкологичен център – Шумен“. Дарението се осъществява с подкрепата на Български фонд за жените. С предоставената медицинска апаратура, превенцията на най-коварната женска болест ще бъде по-достъпна за жените от Шумен, Търговище, Разград, Силистра и региона.

През 2012 г. само в региона на Шумен регистрираните нови случаи с рак на гърдата са 144. Най много от тях (107) са жени във възрастовата група на над 50 годишните. Общият брой регистрирани болни с рак на млечната жлеза, които се водят на диспансерно наблюдение в региона, е 1456 по данни на регистъра от миналата година.

„Ракът на гърдата е 100% лечим, когато е открит навреме. По данни на Националния раков регистър за 2010 година в България на всеки 100 хил. жени се разболяват 94, докато в световен мащаб заболяваемостта е два пъти по-ниска. Ето защо с дарението на ехографа се надявам, че ще напомним на българската жена за важността на профилактиката и в крайна сметка ще спасим нашите майки, сестри и дъщери от коварната болест“, каза Люба Василева, специалист PR и реклама на козметичния гигант за България, Албания, Македония.

Свързани статии

Дарението на ехографа на „Комплексен онкологичен център – Шумен“ е четвъртото по ред от серия дарения, които Avon осъществява в партньорство с Български фонд за жените от началото на 2013 г. За него козметичната компания бе удостоена с почетна грамота за личен принос в развитието на КОЦ Шумен и за здравето на жителите на града.

Като част от кампанията „От любов към живота“ през втората половина на годината фирмата ще предостави и безплатни профилактични прегледи за жени в неравностойно положение на възраст между 30 и 50 години.

До края на годината още три болници в страната ще бъдат оборудвани с нова апаратура за образна диагностика. Средствата за предоставяне на медицинската техника и профилактичните прегледи са набрани в рамките на благотворителната кампания „От любов към живота“ чрез продажба на продукти от розовата благотворителна серия. В края на 2012 г. кампанията беше отличена от Български дарителски форум като „Най-прозрачна дарителска програма“ с домакинството на президента на Република България Росен Плевнелиев.

Коментирай