Здраве и красота

Милена Нейкова за плодово-чаения разтоварващ режим

Срещата на Милена Нейкова с Лидия Ковачева променя живота й

27.05.2013г. / 12 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка :Sxc.hu

Снимка :Sxc.hu

В живота си срещаме много хора. Чуваме за някои, стават ни интересни и се информираме за тях. Често следваме тези, които имат нашите интереси. Други ни служат за пример. Съдбата ни срещна с една интересна дама, която се казва Милена Нейкова. Приветлива и харизматична личност, която преди много години тръгва по стъпките на лечителката Лидия Ковачева.

Каквото и да кажем за покойната Лидия Ковачева няма да е достатъчно. Силата на духа й успя да помогне на хиляди хора да бъдат излекувани. Много от тези, които се убедиха в успеха на програмата й продължават и до днес делото й, да помагат на хората, които имат здравословни проблеми.

Срещаме се с Милена Нейкова на една от нейните сбирки, които тя организира и посвети на Лидия Ковачева, връщайки се за кратко в родината, за да ни разкаже за силата на волята и за много излекувани пациенти.

Г-жо Нейкова, кога и как се запознахте с Лидия Ковачева?

М. Н.: Бях на 30 години, когато лекарите, които ме лекуваха в продължение на 23 години от бъбречна недостатъчност, ми казаха, че следващата стъпка от моето лечение е хемодиализата. Дълги години живях в заблуда, пиех лекарства и просех здраве. Седмица преди първата хемодиализа, вече постъпила в болница, прочетох кратка статия в списание „Жената днес“. Там се разказваше за Лидия Ковачева, която е помогнала на много хора да се излекуват. Тогава реших, че ще затворя вратите на болницата завинаги зад себе си. Така и стана. Напуснах болницата, подписвайки документи, че се отказвам да продължа с лечението си и посетих Лидия Ковачева в дома й, където тя приемаше пациентите.

Милена Нейкова разказва с огромен плам в очите за тази първа среща. Среща, която ще излекува болестта й.

Каква е философията на плодово-чаения разтоварителен режим? Тази програма за всеки ли е подходяща?

М. Н.: Това е начин на мислене. Тази философия е за безстрашните хора. Това е училище за смелите. За тези, които са решили да стават лекари на себе си и вярват в това нещо.

Думата „глад“ не звучи ли малко страшно?

М. Н.: Имате пълното право за това нещо. Методът на Лидия Ковачева се казва плодово-чаен разтоварителен режим. Хранене с плодове, билков чай и малко мед. Ние за по-лесно употребяваме думата „гладуване“, което не е правилно. В природната медицина има чисто гладуване, сухо гладуване. Родоначалник на гладуването в по-нови времена е Пол Брек. Той е родоначалник на гладуването на вода, д-р Шелтън също. Във всяка страна с нейните традиции, си има нейните пътечки, при нас е Лидия.

Къде можем да прочетем повече за този метод на хранене?

М. Н.: Толкова много литература има навсякъде. Книгите на Лидия ковачева, книгите на д-р Гайдурков, които са прекрасни. Има много материали за суровоядството. В интернет има много информация, така че който се интересува, би могъл да прочете.

Следващият въпрос, който искахме да зададем на г-жа Нейкова беше при какви болести помага този режим. Отговорихме си сами. Тя е доказателство, че бъбречната недостатъчност може да бъде победена. Пациенти, които уважиха срещата с нея, споделиха как са излекували артрит, проблеми с ерекцията, безплодие, бучки в гърдите.

Разказът за Милена Нейкова продължава. Годината е 1991, когато благодарение на лечебното гладуване е успяла да надвие болестта си. Филолог по образование, тя вместо да разказва на учениците си за Сервантес и други велики автори, разказва за метода, който е успял да я върне към нормалния начин на живот. Не след дълго осъзнава, че вече е приключила с преподавателската дейност и решава да тръгне по стъпките на своята лечителка. Скоро след това, заедно с нея и други последователи, създават Къщата на здравето. Център изграден в името на човешкото здраве.

Къде се намира къщата на здравето?

М. Н.: В сърцето на всеки един човек, няма я като сграда. Тя съществуваше 6 години, преди 20 години. Нейната слава излезе извън България и аз я понесох, разпространявайки метода на Лидия Ковачева извън страната. Къщата на здравето приключи като сграда, но остана в сърцата на много хора, които продължават да следват съветите на Лидия Ковачева .

Едно пожелание към читателите на Az-jenata.bg...

М. Н.: За мен най-доброто пожелание е това, да сме добри ученици в природното училище. Да умеем да разчитаме табелите, които майката природа ни поставя винаги по нашия път.

Приключваме тази интересна среща, но ще има следващ път. С Милена Нейкова очакваме да се видим наесен, когато тя отново ще се върне в България за издаването на книгата за бразилския лечител Жуал Дедеус. Тогава ни очакват още интересни разкази на различна тематика.

Това, което научихме е, че човешкото тяло има срок на годност. Да се грижим за него, означава да разпознаваме и следваме знаците, които то ни подава.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
радина ( преди 10 години )