Здраве и красота

Мазна коса – решение на проблема

Лимон и мед в борбата с омазняването

31.05.2013г. / 11 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Мазната коса е проблем. Той може да се дължи на хормонален дисбаланс, неправилна грижа за косата или стрес. Продуктите, които използваме, невинаги успяват да решат проблема и в повечето случай само го прикриват.

 

Знаем ли как да се грижим за мазната коса? Ето основните съвети, които е добре да спазвате, за да намалите или решите изцяло проблема.

  • Използвайте шампоан за мазна коса

Изберете шампоан, който е изцяло с натурални съставки и естествени консерванти. Повечето шампоани, които са за мазен скалп, всъщност са доста агресивни и отнемат и от полезните за косата масла.

Ако имате пърхот, използвайте подходящ за състоянието ви шампоан, той ще намали образуването на себум.

 

  • Измиване

Мийте косата с хладка, не с топла вода. Нанесете шампоана и оставете да действа няколко секунди. Изплакнете. Ако ползвате балсам или маска, нанесете само по дължината на косата, не в корените.

Когато я изсушавате със сешоар, добре е да регулирате температурата на топлия въздух. Той отново не трябва да бъде горещ.

 

  • Добри резултати

Такива ще получите, ако изплаквате косата с отвара от розмарин или коприва, а може и да ги комбинирате. След като сте измили косата с шампоан и сте изплакнали балсама или маската, полейте косата с отварата. Не е необходимо изплакване.

Смесете сок от лимон с малко количество мед. Намажете скалпа и оставете за около 20 минути да подейства. След което измийте косата с подходящ шампоан.

Коментирай