Здраве и красота

Дъвченето на дъвка гори калории

Помага и за по-добрата работа на мозъка

15.06.2013г. / 09 26ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Според едно проучване дъвченето на дъвка може да помогне да изгорим някоя и друга излишна калория. Проучването е направено от американски учени, които установили, че човек губи около пет килограма на година, благодарение на това, че дъвче дъвка.

Не ви се вярва, но ненапразно много фирми, предлагащи медикаменти за отслабване, предлагат и алтернативен метод, правейки отслабването по-лесно и приятно.

Свързани статии

Създадоха дъвки, които са за отслабване. Но дори да не вярвате в успеха, който носят след себе си, изобщо дъвченето на дъвка благоприятства свалянето на килограми. Как?

Дъвчейки дъвки без захар ние стимулираме обмяната на веществата, в резултат на което горим калории.

Освен това, дъвките успешно могат да ни помогнат всеки път щом решим да хапнем нещо, което не е от здравословния хранителен режим.

Германски и британски учени потвърждават, че дъвченето на дъвка може да има благоприятно действие върху нашата памет. Когато дъвчем, към мозъка ни достига по-голямо количество кислород и именно това помага да бъдем по-концентрирани и паметливи.

Дъвчете дъвки с удоволствие, но не забравяйте, че те в никакъв случай не могат да изместят спорта и правилното хранене, с помощта на които постигаме добра фигура.

Коментирай