Здраве и красота

Нова козметична марка за чувствителна кожа излиза на българския пазар

Френска марка козметика, известна като експерт по чувствителна кожа, вече и на българския пазар

25.06.2013г. / 16 45ч.
Аз жената
Нова козметична марка за чувствителна кожа излиза на българския пазар

Френската марка Mixa е най-новият член в семейството на L'Oreal в България. Продуктите на наложилата се като експерт по чувствителната кожа марка вече се предлагат и на българския пазар.

Марката е създадена през 1924 година във Франция – тя има фармацевтичен произход и е първоначално представена в аптеките. В ранните си години марката е била фокусирана в грижата за бебешката кожа. С развитието си тя се специализира в продукти за чувствителна кожа, която днес създава дискомфорт при почти всяка втора жена.

Основен принцип при разработването на всички продукти на марката е ефикасността без раздразнения. Затова активните съставки в продуктите за почистване, лице, тяло и грижа за бебето са научно тествани, формулите не съдържат алкохол, парабени и оцветители, не дразнят кожата и спомагат за поддържането на здравословен вид. Основното предназначение на тези продукти е да доставят на потребителите си резултати, като същевременно запазят комфорта на чувствителната им кожа.

Свързани статии

Сред козметичните продукти, които утвърждават марката в експерт по чувствителната кожа, задължително трябва да се споменат четири звездни иновативни продукта – първото мляко с маслени агенти за отстраняване на грим, което почиства кожата без триене, първият продукт за грижа за лице срещу зачервяване със Colour Correction (CC), възстановяващ и подхранващ балсам за тяло против сърбеж и бебешки мицеларен шампоан.

Съотношението между отлично качество и достъпна цена превръщат тази козметична марка във високо почитана от жените във Франция.

Посланик на тази козметика през последните 16 години е френският супер модел Естел Лефебюр, която е неразделна част от френската култура. Международната си известност тя придоби след като името й влезе в „Топ 10 на световните супермодели“. Към момента тя държи рекорда във Франция за най-голям брой корици на списание Elle. Естел Лефебюр е избрана заради нейната порцеланова, но чувствителна кожа, равномерен тен, красота и непринуденост, все характеристики, които са истинско отражение на ценностите на марката.

Така през последните 16 години Естел е красивото и живо доказателство за ефикасността на тези козметични продукти, които тя използва както за своята чувствителна кожа, така и за трите си деца.

Коментирай