Здраве и красота

Комбинации от цветни есенции помагат при лечението на аутизъм и алергии

„Австралийските цветни есенции помагат при аутизъм, хиперактивност, алергии...“ споделя австралийският натуропат д-р Иън Уайт

27.06.2013г. / 15 40ч.
Аз жената
Снимка: ABFE

Снимка: ABFE

Австралийските цветни есенции помагат при лечението на аутизъм, хиперактивност, дефицит на вниманието, алергии, увреждания от електромагнитна радиация, екземи

„Австралийските цветни есенции помагат при болестите на съвременния човек и омекотяват вредите от продуктите на технологичната революция“, разказа д-р Иън Уайт на беседата, която се проведе снощи (26 юни 2013 г.), в кафе-сладкарница Ориндж на бул. „Граф Игнатиев“ в столицата. „С промяната на обществото се променят и есенциите, от които има нужда то“, добави д-р Уайт и обясни, че когато предшественикът му д-р Бах е бил жив през 30-те години на миналия век, не е имало или са били редки болестите като аутизъм, синдром на хиперактивност, синдром на дефицит на вниманието, алергии, електромагнитна радиация, екземи и други състояния, които днес са толкова често срещани. Затова и с цветята на д-р Бах тези болестни състояния се лекуват по-неуспешно.

Есенциите, създадени от д-р Уайт, който е пето поколение натуропат, роден и практикуващ в Австралия, представляват 69 индивидуални есенции от цветната част на австралийски растения (цветя, храсти и дървета), както и различни комбинации от тях, лекуващи цял спектър от болести, емоционални състояния, подсъзнателни модели и житейски предизвикателства. Есенциите са абсолютно безвредни и нямат странични ефекти, за разлика от повечето фармацевтични лекарства. Те работят по-дълбоко дори и от хомеопатичните препарати, тъй като нямат потенция, която би могла да се обърка. Могат да се взимат от деца, възрастни, бременни и кърмачки, дори животни. На етикета на всяко шишенце има изписани две категории – негативните състояния, които лекува и позитивните резултати, които се постигат.

Свързани статии

По време на срещата, която продължи близо три часа, д-р Уайт разказа за историята на цветните есенции, като лечители на човечеството, датираща от преди 3000 години в древен Египет, представи някои ключови есенции и комбинации от австралийските цветни есенции, и дори сподели рецептата за приготвянето им, което прави той лично за всички продукти, предлагани от компанията му. Силно впечатление направиха истории, в които д-р Уайт споделяше за лекари, използващи успешно неговите есенции. На срещата, организирана от Essentify и Хела – консултативен център за хармонично здраве, присъстваха над 40 човека, между които лекари и практикуващи алтернативна медицина.

Любопитен факт, който сподели д-р Уайт е, че ключът към откриването на лечебните свойства на цветята се крие в тяхната форма, цвят и дори място на виреене. Например, комбинацията за жени „Шакти – женско начало“ помага при болезнен цикъл, безплодие и менопауза, както и свързаните с тях емоционални състояния и промени в настроението. Една от десетте съставки в нея е цвят от дървото Шиок (she oak). То расте там, където има много вода. Дървесината му е лека, но здрава. Аборигените са яли семето му за сила, когато са ходили на дълги преходи с ограничен достъп до храна и вода. Семето му прилича на женски яйчник. Дори е същият размер. А цветът прилича на фалопиева тръба. Есенцията от това дърво помага и за балансиране на водата в тялото – както за рехидратиране при дехидратация, така и за спадане на отоци.

Индивидуалната есенция от дървото джакаранда пък помага при деца и възрастни със синдромите на дефицит на вниманието и хиперактивност. Тук отново виждаме как цветът и формата свидетелстват за лечебните свойства на растението. Камбанката прилича на тунел, който дава фокус и помага за овладяване на разпръснатия ум, а лилавият цвят на камбанката успокоява и намалява прекомерната активност. Д-р Уайт подчерта многобройните странични ефекти, които имат фармацевтични продукти, лекуващи тези състояния и напомни, че цветните есенции нямат никакви странични ефекти.

Комбинацията „Пречистване и лекота“ (Purifying Essence) се използва за изчистване от тежките метали във ваксините, използвани като консерванти. Пие се преди и след поставяне на ваксината, както и в продължение на 2 седмици след това. Тази комбинация е подходяща и за хора, които се чувстват емоционално обременени и не могат да се освободят от емоционални преживявания, които носят в себе си с години.

Комбинацията „Без градски стрес и радиация“ (Electro Essence) подпомага за намаляването на стреса от градския живот, хармонизиране със земните ритми, и омекотяване ефектите от радиацията. Напоследък се срещат много тумори на мозъка в следствие говорене по мобилни апарати. Според д-р Уайт шишенцето с тази есенция прави защитен щит само ако я държите на 5 см от тялото си докато говорите по телефона или сте близо до уред със силно електромагнитно поле. „Хубаво е да се възползваме от ползите на електрониките, но в същото време да можем да намалим тяхното вредно действие върху нас“, подчерта Иън Уайт.

„Без градски стрес и радиация“ е и комбинация, която компанията на Иън Уайт дарява на Зеления кръст, швейцарска организация, която работи за намаляването на радиация в телата на жертви от Чернобил. Зеленият кръст споделя, че Електро е най-ефективният метод, който до сега са срещали и го използват активно. Резултатите са 42% спад в нивото на радиация у лекуваните.

Д-р Уайт препоръча и две комбинации за най-малките:
– Комбинация за спешни случаи (Emergency Essence)
– Комбинация „Спокойствие и вътрешен мир“ (Calm & Clear Essence)

Първата, подобна на Рескю ремеди на Д-р Бах, се използва веднага след някакъв инцидент, за намаляване на шока от него, който в противен случай се задържа в тялото на клетъчно ниво. Също може да се използва преди изпит, при получаване на лоша новина, както и при физически дискомфорт, като например артритна болка. Д-р Уайт сподели и една история, в която жената на негов пациент се възстановила от тежка травма на главата при катастрофа и за учудване на лекарите, които очаквали тя да се събуди от кома във вегетативно състояние, тя за 2 седмици взимане на тази есенция възстановила менталното си състояние напълно. След този случай, тази комбинация се използва успешно от медицински лица при травми на главата на техните пациенти.

Комбинацията „Спокойствие и вътрешен мир“ е много подходяща вечер, ако детето е имало по-активен ден или пък е яло твърде много сладко. Есенцията го успокоява, уравновесява и му помага да заспи спокойно и дълбоко. Тази комбинация е и много подходяща за възрастни след интензивен ден на работното място или по задачи извън дома, както и при проблеми със заспиването.

И не на последно място, Иън Уайт разказа за две комбинации, подходящи за влюбените. Едната е есенция „Сексуалност“ (Sexuality Essence), която лекува напрежение, страх и срам от интимност, както и липса на чувствителност, и съответно възвръща страстта и радостта от докосването. Според него, ако някой е преживял сексуално насилие в детството си, есенцията му помага да се върне до този момент и да изчисти травмата, получена от това.

Комбинацията „Комуникация и взаимоотношения“ (Relationship Essence) пък помага във взаимоотношенията между хората, интимни и други, да покажем чувствата си и да простим. Според него дори и разчупва предишните семейни модели и освобождава блокирани емоции.

Повече за Иън Уайт

Като малко момче баба му, която използвала силата на австралийските лечебни растения, често взимала Иън със себе си на разходка сред природата, или така наречения „буш“. Тя му разкрила тайните на много лечебни растения и цветя и му предала дълбокото си разбиране за същността им. По-късно Иън сам започва да изследва редките лечебни качества на местните австралийски растения и завършва натуропатия в Сидни.

Коментирай