Здраве и красота

Как да отслабнем красиво с обръч?

Въртенето на обръч не е само детска игра

16.07.2013г. / 10 08ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

Кога купуваме обръч? Когато имаме малко момиченце, когато отиваме на детско парти и горе-долу това са масовите случаи, когато изобщо поглеждаме към този уред.
А всъщност това е един гимнастически уред, който би трябвало да има всяка жена у дома. Много по-евтин от всякакви бягащи пътечки и други тежки, огромни и скъпи спортни съоръжения, за които си казваме – аз, ако имах пари да си купя такова нещо щях да съм първа фиданка.

Знаем, че не е вярно. Ако в малките неща не сме постоянни, ако не използваме малкото, което имаме, едва ли ще използваме и по-голямото, по-скъпото и по-ефективното. Последното не е особено сигурно.

 

Свързани статии

 

Въртенето на обръч е едно от тези малки неща, които могат да допринесат много за нашето здраве.

Отслабвайки с обръч и поддържайки една прекрасна фигура, ние поддържаме и един добър метаболизъм. Въртенето на обръч не натоварва ставите както фитнеса, затова е добър и за по-млади и за по-възрастни дами.

Дори да не можем да въртим обръч, сега е моментът да се опитаме и малко по малко да се научим. Колкото с по-малък диаметър е обръчът, толкова повече въртения и усилия ще ни са необходими, за да го въртим и респективно вероятността за тънка талия се увеличава.

Обръчът може да се върти не само около талията.

Обръч може да се върти и за по-красиви и стегнати ръце, по-стегнати бедра, по-малко дупе и по-красиви крака. И всичко това с един обръч.

Единствената разлика е кои мускули натоварвате, за да го въртите.

Ако отделяте по пет минути за всяка зона, ще изгубите максимум половин час от скъпоценното си време, за сметка на прекрасната ви фигура.

И това може да го правите докато гледате филма, давате нареждания по телефона или обсъждате деня със съпруга си.

Всъщност, така наречените шефки или мениджърки изглеждат по-добре от останалите, просто защото имат повече свободно време и го инвестират в себе си.

Инвестирайте в себе си, пък може да се намери някой и да инвестира във вас и чрез вас. С една дума да ви забележи. И на последно място – всеки може да върти обръч, независимо от килограмите и годините си.

Коментирай