Здраве и красота

Екстракт от африканско манго помага да намалим обиколката на талията

Увеличава метаболизма и намалява апетита

16.07.2013г. / 08 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Обичате ли плодове? Ако сте любители на екзотичните, може не само да доставите удоволствие на сетивата си, но и да изгорите някой друг килограм. Африканското манго не само, че е вкусно, но и помага да намалим обиколката на талията. Този плод е използван в продължение на векове поради своята широка гама от медицински ползи.

Днес екстрактът от семената на африканското манго е ключова съставка в много продукти за отслабване. Този екстракт има благоприятно действие върху лечението на диабет, а също така спомага да се намали и високият холестерол.

Според здравни експерти, силно затлъстелите хора имат по-ниска продължителност на живот поради здравословни проблеми свързани със затлъстяването, включително диабет, сърдечни заболявания, метаболитен синдром и много други.

Дори тренирайки редовно и спазвайки определен хранителен режим, те не винаги могат да постигнат желаните резултати. Ето защо екстрактът от африканско манго е идеална добавка към диетичния режим. Кои са ползите от него?

  • Намалява холестерола. С високо съдържание на фибри е, което намалява лошия холестерол.
  • Увеличава енергията. То е добър източник на витамини и минерали.
  • Съдържа витамини от групата B и помага за дейността на храносмилателния тракт.
  • Има високо съдържание на калций и желязо.
  • Увеличава метаболизма и потиска апетита. Когато екстрактът се приема преди хранене, се увеличава количеството на лептин в кръвта. Този хормон предупреждава мозъка, че има достатъчно храна в тялото и по този начин позволява да се контролира апетита.

Въпреки всички тези ползи, преди да решите да го прилагате като хранителна добавка се консултирайте с лекар.

Коментирай