Здраве и красота

Мимическите бръчици – как да ги избегнем?

От смях или от яд са те...

22.07.2013г. / 16 40ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

Някои хора много внимават, за да не се състарят преждевременно. И в това си желание се стараят всячески да не изразяват никакви емоции. Е, за какво живеете – биха възкликнали други!? В крайна сметка що за живот е животът без емоции?

Имахме една учителка, която в първите си години на преподаване се усмихваше съвсем-съвсем лекичко и се стараеше да не изразява никакви емоции. Е, не ми беше особено любима. След известно време обаче общуването с ученици я беше направило толкова емоционална, че почти не можах да я позная. И вече се смееше и звънко и гръмко.

Така че ако все пак искате и да се усмихвате и да сте без бръчки, то можем да направим минимални усилия в това хем да сме естествени, хем да се усмихваме.

 

Свързани статии

 

Какво може да направим?

Да използваме слънцезащитни продукти с висок фактор

За да се предпазите от мимическите бръчки е добре да не излизате от къщи, без да си сложите крем. UV-лъчите, изпращани от малките зелени човечета ни вредят. Явно искат да ни депресират, виждайки как погрозняваме, да се озлобим и да започнем да се унищожаваме. Тогава те ще дойдат и ще завладеят нашата планета. И както знаете, зелените човечета не почерняват и съвсем очевидно слънчевите лъчи не им вредят. Така че внимавайте.

Да носим слънчеви очила – за да не се налага постоянно да примижаваме.

Да спим в сатен – Или поне калъфката да е сатенена, защото той не прави гънки и сутрин не се събуждаме набраздени. Но и в сатен да спим, ако не се наспиваме – няма много да си помогнем в борбата с времето.

Да спим по гръб – Няма да притискаме лицето си през нощта и съответно няма да тормозим излишно кожата си.

Да пием повече вода. 1л – 2 л, колкото можем повече. Защото дехидратираната кожа е много по-склонна към набръчкване. Неслучайно по-дебелите баби имат по-гладка кожа от кльощавите.

Да ядем повече плодове и зеленчуци. Витамините и антиоксидантите поддържат кожата здрава и красива.

Да ядем повече риба и ядки – доставят омега-3 мастни киселини, които успешно се справят с бръчките.

Да не пушим. Пушенето вреди и на вашата кожа. И не само!

Да се усмихваме повече, отколкото да се ядосваме и мръщим. Забележете, че бръчките от смях все пак са по-красиви от тези, които се получават при стискане на устните.

Да се грижим за здравето си.

Според някои проучвания различните болести могат да се отразят върху лицето ви под формата на бръчки.

Съвременната наука има отговор и за по-претенциозните – ботокс.

Коментирай