Здраве и красота

Диета на сокове за бързи резултати

Детоксикиращи сокове са тези приготвени от морков, цвекло и краставица

30.07.2013г. / 16 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Лятото е чудесен сезон, в който можем да си позволим да ядем пресни плодове и зеленчуци. Любимите ни пресни храни са в изобилие. След летния отпуск или преди него, винаги имаме нужда от разтоварване. И в двата случая ще сваляме излишните килограми . Много хора казват, че в горещините не им се яде.

Те са късметлии, защото могат лесно да направят разтоварващи дни само на плодови и зеленчукови сокове. Режимът на плодови сокове не е труден и досаден за спазване. Това, което не трябва да допускате е да се чувствате отпаднали и без енергия.

Соковете, които ще си приготвяте, редувайте пиейки много вода и чай подсладен с мед. Режимът започва с консумацията изцяло на плодови и зеленчукови напитки, като постепенно се добавят и други храни важни за тялото. Запишете си този лесен режим с бързи резултати.

През първите три дни консумирайте само сокове, вода и чай. Не бива да усещате силен глад.

От четвъртия до деветия ден (включително) намалете количеството на соковете и добавете към дневното си меню пресни плодове и зеленчуци. Ако можете, когато хапвате плодове, нека те да са от един вид. Или иначе казано, ако на обяд ще хапнете пресни плодове, нека те да са само праскови, или само кайсии. Добре е да не ги комбинирате. Зеленчуците могат да са домати, цвекло, моркови, краставици. Добавете и магданоз и целина.

От десетия до четиринадесетия ден продължавате със соковете, пресните плодове и зеленчуци и може да добавите печено месо или риба, но не повече от 150 г на ден.

Така след края на двете седмици диета постепенно добавяйте млечни продукти, варива като при тях започнете от 50 г на ден. Ето примери за сокове, които може да си приготвяте.

Детоксикиращи сокове са тези приготвени от морков, цвекло и краставица.

За храносмилателната система пригответе сок от круши, ябълки и джинджифил.

Ако тези две седмици ви се струват твърде дълги като време, може да направите една седмица този режим, също ще почувствате положителния ефект върху фигурата си.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
desi ( преди 10 години )
Az pravih podobna dieta samo che za mesec i beshe na fresh ot portokal i greipfurt i svalih oklo 10 kg, no sus redoven sport.Taka che tova deistva.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време