Здраве и красота

Слънчеви изгаряния – как да поправим щетите?

Да облекчим наранената кожа

01.08.2013г. / 10 45ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

Пишем, четем, все на тема как да се предпазим от слънчеви изгаряния до един момент – когато въпреки всичко, което знаем, пак вземем, че изгорим. Тогава – ах, тогава… който не е лежал по корем, охкайки и горейки, не знае за какво става дума.

Добре, че сега в аптеките можем да си купим всякакви мазила за леки и тежки изгаряния, които могат да решат проблемите ни и да намалят болките ни.

Свързани статии

Ако обаче смятате, че не сте чак толкова зле и искате да се доверите на бабината медицина, киселото млекце е винаги на среща. Щом се върнете от плаж, помолете някой да ви намаже обилно с кисело мляко и постойте така известно време.

Вземайте само хладки душове, защото хладката вода успокоява и стяга кожата.

Не използвайте груба гъба, защото така само ще влошите положението си.

След баня задължително нанасяйте подходящ лосион върху тялото си.

Пийте много вода, за да хидратирате кожата си и от вътре.

Не се забавлявайте с пощене и белене… може би сте виждали разни хора на петна, които един на друг си махат парченца изгоряла кожа… брррр – не правете това на плажа – хората се ужасяват, а вие си вредите. Може да ви останат белези или пък да си докарате някоя инфекция.

И най-важния съвет – гледайте изобщо да не стигане до изгарянето. След  като е станала белята  - съвети много, ама болката си е за изгорелия.

Коментирай