Здраве и красота

Аристократичен грим

Този грим е подходящ за парти или по-изискан случай

01.08.2013г. / 16 28ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

От историческите филми, които сме гледали знаем, че бялата кожа символизира аристократичност. Въпреки студенината на лицата, която излъчват принцесите и кралиците всяка от нас поне малко  би искала да изглежда аристократично. Бяло лице, ярки устни и скули, такива са кралиците от преди векове.


Днес е по-различно, но винаги нещо подсказва за тяхната синя кръв. Тенденциите в грима за есента на 2013 година ни връщат векове назад. Ще ви покажем как да постигнете този красив грим, като на кралица.

Най-напред нанесете основата за грим, като я съобразeте с типа кожа (ако кожата е по-мазна, използвайте гримове с матиращ ефект). Следващата стъпка е нанасянето на фон дьо тен. Нанесете го с помощта на четка, гъбичка или с пръсти, но трябва равномерно да покрие лицето ви. За тези области, в които се нуждаете от по-голямо покритие, използвайте коректор.

За да придадете порцеланов ефект трябва или да използвате по-светъл тон на фон дьо тен или по-светла пудра, която да поставите върху него. Вместо ружа, който ползвате, под скулите ще трябва да нанесете по-светъл с метален отблясък.

За сенки използвайте много светли розови тонове (почти бели). Не забравяйте за черната очна линия и спирала.

Преди да нанесете червилото трябва да овлажните устните. Може да нанесете малко балсам върху тях. След това очертайте с молив контура им и попълнете с червилото. Те трябва да бъдат в цвят сочно бордо.

Този грим е подходящ за парти или по-изискан случай. Бъдете красиви и не спирайте да експериментирате.

Снимка: Reuters

Коментирай
Свободно време