Здраве и красота

Напитка с кефир за отслабване

Пийте от нея след хранене и преди сън

02.08.2013г. / 14 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Има много полезни напитки, които ни помагат да поддържаме чревната флора и на червата да абсорбират по-добре храната и не на последно място да отслабнем. Отслабваме, защото ни помагат да поемаме точното количество храна, което ни е необходимо, а не в повече. 

Има  напитка, която е специална, защото съдържа полезната тибетска гъба, наречена кефир. Бели и меки зърна, чиято ферментация се получава при стайна температура. Тези зрънца са богати на витамини от групата В, калций, магнезий. Консумирането на кефир подобрява функцията на храносмилателната система, успокоява стомашното неразположение, повишава енергията и засилва имунната ситема.

Как да си направим напитка с кефир, която има отслабващ ефект?

Нужен ви е стъклен буркан, който да се затваря плътно (не бива да използвате тенджера или друг метален съд), в който да изсипете един литър вода. Към нея добавете 3 чаени лъжички зърна от кефир, 3 чаени лъжички захар, пресни плодове нарязани на парченца, малко лимонов сок и пожелание малко джинджифил.

Разбъркайте с дървена или пластмасова лъжица, но не и метална. Получената напитка оставете да престои 48 часа на стайна температура и на по-тъмно място. Може да я разбърквате по един път на ден. След като минат определените часове я прецедете с помощта на пластмасова цедка и съхранявайте в хладилника. От нея пийте след хранене и вечер преди лягане.

Снимка: Вергиния Генова

Коментирай