Здраве и красота

Детоксикираща маска за мазна коса с хума

Тя е изключително подходяща за мазни коси

05.08.2013г. / 08 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Тялото се нуждае от детоксикация, както отвътре така и отвън. Бялата глина не само, че прави кожата и косата по-здрави, но и помага да се детоксикират. Наричат я хума и е използвана в продължение на векове. Нейната лечебна сила е доказана при млади и стари.

Освен подхранващите маски и балсами косата ни се нуждае от натурални съставки, каквато е хумата. Запишете си тази детоксираща маска, която помага и при косопад.

В купичка смесете 4 супени лъжици хума (количеството на маската зависи от обема на косата), една супена лъжица оцет, 10 капки етерични масло (по ваш избор, може да е от бадеми) и предварително сварен и изстинал билков чай (розмарин, лайка, коприва, невен и други). Разбъркайте всички съставки. Трябва да се получи гладка каша. Разбърквайте винаги и само с дървена лъжица, а не с метална.

Измийте косата с шампоан и след като я изплакнете нанесете маската в корените. Масажирайте леко и оставете да подейства около 20 минути. След което изплакнете с вода. Правете тази маска два пъти седмично. Тя е изключително подходяща за мазни коси. За по-добър ефект при тях, добавете към хумата чай от коприва.

Коментирай