Здраве и красота

Отслабване по време на почивка

Одобрявате ли?

05.08.2013г. / 09 50ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

Дали почивката е удачно време за диети? Нали за това цяла година пестим, за да се поглезим? Или пък пазим диети от Нова година, че лятото да сме в перфектна форма на плажа и да си хапваме, каквото ни душа иска.

И накрая какво – толкова труд и да го развалим за 10 дни? Или пък – толкова лишения и какво на почивката пак да не ядем.

Свързани статии

Е, в крайна сметка – всеки с приоритетите? На който не му пука как изглежда и не пази диети, хич и не е кликнал на това заглавие. Всички, които са кликнали се надяват да прочетат нещо – най-вероятно неземно, някаква супер невероятна тайна.

А какво толкова неземно може да се напише, освен – ако искате да отслабнете по време на почивката правило номер едно – не купувайте пакет all inclusive. Както се казва – елементарно, ама. Как да го постигнем като и ние искаме пък веднъж в живота си да се поглезим. Е, да веднъж на all inclusive стига. За да знаем какво е. И че не е кой знае какво…

Всъщност хората, които могат да се сдържат и да се хранят умерено, all inclusive хич не им пречи. Ние сме свикнали да го свързваме с тъпчене по цял ден, но може да е и фитнес, плуване, тенис, игри и други забавления по цял ден. Така че ето ви един вариант да ползвате пакет all inclusive и да не се тъпчете. Въпрос на приоритети. И разбира се, на воля да се въздържате от изкушения. Как да не си вземеш поне две пастички, като масата е отрупана с поне 20 вида, които никога не си опитвал. Май се поизхвърлих, но може би има и такива пакети.

Истината е, че човек свиква с много неща. Организмът му също. Ако решим да не ядем шоколад или сладолед например, в началото ще ни е много трудно и няма да можем да се въздържим при вида на шоколадови бонбони. Но в един момент толкова свиквате да не си купуваме сладолед, кола, бонбони, бисквити и т.н., че даже им забравяме вкуса и когато ни черпят отказваме.

Ако сте на почивка, но пък сами трябва да се грижите за храната си, тогава е най-лесно да живеете здравословно. Стига да не сте с компания, която по цял ден седи на маса.

Хубавото на този вид почивка е, че може да ядете, може и да не ядете. Може сутрин да си купувате баничка и мляко, на обяд тройка кебапчета с картофи на плажа, а на вечеря каквото има в капанчето – салати, риби, скари… И между храненията царевички и сладоледчета, ледени сладки коктейлчета…

Но може да изкарате  деня си само с плодове и салати. И е факт, че няма да гладувате. Към този вид хранителен режим може да добавите млечни продукти и много вода. А ако сте на море – разбира се и нещо морско и прясно.

Като добавите джогинг по плажа – без да се насилвате или сутрин или вечер, в зависимост от режима, който ви харесва.

Плуване и упражнения във водата. И без да усетите, ще се върнете с някой и друг килограм по-леки. Даже бихте могли да свалите ненужните килограми по-лесно, отколкото гладувайки по цял ден и седейки обездвижени пред компютъра през останалата част от годината.

Коментирай
Свободно време