Здраве и красота

Натурални лекарства, които трябва да имаме винаги в аптечката

Помагат при главоболие, болки в гърба и стрес

11.08.2013г. / 10 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

В дома си всеки от нас има аптечка. В нея обикновено държим най-важните медикаменти и помощни средства. Но понякога се случва хапчето за главоболие да е свършило и да няма от къде да закупим.

Винаги трябва да разполагаме с алтернативни източници, които да ни помогнат, когато имаме главоболие, когато сме напрегнати или изпитваме болки в гърба. Приемани във вид на отвара, баня или под формата на масаж, те действат бързо и ние им се доверяваме всеки път, щом имаме нужда.

Ето кои три натурални лекарства трябва да имаме винаги в нашата аптечка.

При главоболие

Направете масаж като използвате етерично масло от лайка. Капнете няколко капки на пръстите си и започнете бавно да масажирате слепоочията, челото и врата. Също така може да разтворите около 20 капки във вода, с която да изплакнете косата и нежно да масажирате скалпа, за да отпуснете напрежението.

При болки в гърба помага билката дяволски нокът. Нейната активна съставка харпагозид намалява болката, отпуска напрежението и действа противовъзпалително. Може да бъде намерен под формата на мехлем, с който да се правят масажи, чай или хранителна добавка.

При стрес винаги трябва да разполагате с масло от риган. Той има богат аромат, който когато вдишаме, само за няколко минути намаляваме стреса и напрежението. Когато сте напрегнати вдишайте леко от неговия аромат или направете ралаксираща вана, в която сте поставили няколко капки от маслото. Препоръчва се и масаж.

Следвайте тези съвети и се убедете в силата на природните продукти.

Коментирай
Свободно време