Здраве и красота

Паста с брашно от нахут забавя растежа на космите

За да имате гладка кожа

15.08.2013г. / 11 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

При всяка жена окосмяването е различно. Някои дами са с по-тънки и редки косми, които лесно се премахват и растат по-бавно. За други премахването им е истинско мъчение.

Свързани статии

Само дни след като сте се справили с нежеланото окосмяване, косъмчетата отново започват да растат. В тези моменти ви се иска да забавите растежа и по-дълго време да се радвате на гладка кожа. Няколко продукта, които намират място в кухнята ви, се прилагат именно за забавяне на растежа на косъмчетата. Какво е необходимо:

В купичка сложете две супени лъжици брашно от нахут, куркума и извара. Ще се получи гъста паста. Ако разбъркването ви е трудно и съставките не се свързват, капнете няколко капки вода. Тази паста нанесете на желаните от вас участъци и оставете да изсъхне. Отстранете я внимателно и след това изплакнете кожата с хладка вода.

Ако не разполагате с куркума и извара, отново в купичка смесете две супени лъжици брашно от нахут с малко вода и сок от лимон. Разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес. Нанесете върху кожата и оставете да изсъхне. След това изплакнете с хладка вода.

Тези процедури правете два пъти седмично. Не забравяйте, че трябва да сте постоянни.

Коментирай