Здраве и красота

Плодове, които се грижат за бяла усмивка

Ягоди и ябълки

28.08.2013г. / 09 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Бялата усмивка е мечта за всеки. Някои хора се радват на естествено бели зъби, но други се налага да полагат малко повече грижи за усмивката си. Избелващите пасти за зъби са временно решение,  с които не се постигат големи резултати.

Козметичните избелващи процедури при стоматолог могат да достигнат трицифрено число, когато искате да имате холивудска усмивка.

За да имате красивите зъби, преди всичко те трябва да бъдат и здрави. Има няколко вкусни плода освен ягодите, които се грижат за денталното здраве и бялата ви усмивка.

Портокал и ананас

Премахват лошия дъх и убиват бактериите. Те също като лимона се грижат за премахването на петната по зъбите от кафе, вино и чай. 

Ябълки

Тези сочни плодове са леко твърди, което ги прави чудесни за подобряването на кръвообръщението на венците. Когато похапвате ябълка, тя действа като естествена четка за зъби и премахва замърсяванията по тях, както и в междузъбните пространства. 

Банани

Ако досега не сте пробвали да си избелите зъбите с помощта на кора от банан, време е да опитате. Избелването с кора от банан е добре познат метод, също като избелването с ягодите. Вземете кората на един банан и с вътрешната й част леко масажирайте зъбите си за около 2-3 минути. След това може да ги измиете с четка и паста. 

Коментирай