Здраве и красота

В добро здраве и без бръчки, благодарение на краставиците

Те са естествен диуретик

09.09.2013г. / 09 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Един от триковете, за да не задържате излишно количество течности е консумирането на храни, които са познати като естествени диуретици. Много полезен зеленчук, който помага при задържането на течности е краставицата. В повечето случай гледаме на нея като на вкусна добавка към салатата. Но колко знаем за нея?

Знаете ли, че тя е антистареещо средство и спомага за премахването на токсините от организма? Тя се грижи за вас както външно, така и вътрешно. Краставиците са чудесен източник на витамини и съдържат около 95 % вода, което помага да изхвърлите ненужните течности от тялото и в същото време го хидратира.

Едва когато то е достатъчно хидратирано, може да се справи с изхвърлянето на токсините. Хубавото е, че може да консумирате краставици по всяко време на деня, защото те съдържат малко калории. Богати са на съединения, които помагат на организма да се пребори с раковите клетки. При пациенти страдащи от диабет краставиците могат да помогнат за производството на инсулин. Понижават холестерола, регулират кръвното налягане и са богати на фибри, магнезий и калций.

Хора, които страдат от заболявания като артрит, подагра и болки в ставите е добре да консумират повече краставици. Когато имате проблеми с храносмилането и се появи лош дъх, няколко резенчета от зеленчука ще намалят неразположенията.

Няма как да пропуснем ключовата роля на краставиците в поддържането на красива кожа с по-малко бръчки и целулит. Екстрактът от краставици често е включван в редица козметични продукти в борба с бръчките и портокаловата кожа.

Достатъчно е само да наредите няколко колелца от нея по лицето си, за да се почувствате по-освежени. Как да преборите целулита? Просто яжте повече от тях. За да намалите и видимостта му, обтрийте засегнатите участъци с краставица. Правете този трик редовно, за да изгладите кожата.

И не на последно място, за по-бърз растеж на косата втрийте в корените сок от краставица, оставете го да подейства около 30 минути и я измийте както обикновено.

Коментирай