Здраве и красота

Маска за лице с антистареещ ефект

Разкрасете се с маска с шафран

09.09.2013г. / 11 50ч.
Михаела Лазарова
Шафран. Снимка: Sxc.hu

Шафран. Снимка: Sxc.hu

Шафранът е екзотична подправка, използвана предимно в арабската и индийската кухня. Има оранжево-червеникав цвят и е наричан „червеното злато“. Той се извлича от близалцата на лилавите цветни венчелистчета на шафрановия минзухар. Богат е на витамини A, B и C и е известен със своите антистареещи свойства, благодарение на наличието на каротеноиди. Освен това казват, че действа и като антидепресант.

Въпреки това, не бива да се превишава препоръчителната доза, която е не повече от грам на ден. Превишаването може да доведе до нежелани реакции като замаяност и сънливост. Може да го добавяте в супи, ястия с ориз, сосове, чайове.

Цената му е висока, но не и недостъпна. В големите хипермаркети може да намерите малки опаковки на подправката на прилични цени. Подправката е използвана от дълги години за поддържането на красива и млада кожа.

Свързани статии

Терапията с шафран има антистарееща грижа. Затова споделяме с вас рецепта на маска за лице с шафран.

Трябват ви:

  • един морков
  • по-малко от една щипка шафран
  • малко зехтин

Обелете и направете на пюре моркова, добавете към него шафрана и няколко капки зехтин, докато се получи гъста каша. Поставете маската в хладилника за няколко минути. След това може да я нанесете върху почистено лице за 15 минути. Изплакнете с хладка вода и нанесете подходящ крем.

Коментирай