Здраве и красота

Трикове за красота от различни кътчета на планетата

Защо французойките имат толкова хубава кожа на лицето?

13.09.2013г. / 13 00ч.
Михаела Лазарова
Кайли Моуг. Снимка: Reuters

Кайли Моуг. Снимка: Reuters

Женската красота във всяко кътче на земята си има своите тайни. От векове жените прилагат върху своите коси и кожа даровете на природата. Легенди се носят за красотата на не една или две древни владетелки. В наши дни жените също се доверяват на стари и изпитани рецепти за красота. Вижте какви разкрасителни процедури си правят някои от представителките на прочутите като едни от най-красивите нации.

Французойките поддържат перфектната си кожа на лицето с лосион, който приготвят от нар. Сокът от нар, който нанасят върху лицето си озарява кожата, стяга порите и подхранва с витамини. Намажете почистеното си лице със сок от нар и оставете да подейства 15 минути, след което го изплакнете.

Испанките се радват на красиви и естествени отблясъци в косата, благодарение на сок от червена боровинка. Смесете равни количества сок от боровинка с вода и след като сте измили косата си с шампоан и балсам я изплакнете с получената смес.

Италианките са известни с техните гъсти и дълги коси. Вместо балсам за коса, те приготвят смес от една чаена чаша кисело мляко, към която добавят чаена лъжичка зехтин. Нанася се по дължината на измитата коса за около 5 минути и след това се изплаква с вода. Може да нанесете и като маска, преди да измиете косата.

В Израел дамите нежно ексфолират кожата на тялото си приготвяйки следната рецепта за красота: В купичка сложете 2 супени лъжици морска сол, една чаена лъжичка водорасли на прах, 15 капки масло от лавандула, 15 капки бадемово масло и 15 капки масло от кайсиеви ядки. Всичко се разбърква много добре и ако е необходимо се добавят още няколко капки масла. Нанесете върху тялото с масажни движения и изплакнете с вода.

В Швеция жените поддържат красива кожа благодарение на сауната. Преди да влязат в нея те обтриват кожата си с каменна сол, върху която са сложили около 10 капки евкалиптово масло. Сауната изчиства токсините от тялото и се грижи за красотата на кожата.

За да предпазят кожата си от появата на стрии, австралийските жени се масажират с масло от бял равнец. То омекотява кожата и я успокоява.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
vily ( преди 10 години )
bih probwala towa s olioto ot bql rawnec ....wupreki che striite ako sa se poqwili e pochti newuzmojno da se premahnat..:(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
mm ( преди 10 години )
Абе вие нормални ли сте?? Някога да сте се мазали със сок от нар?? Нарът боядисва незабавно и петната много трудно се изличават от кожата! Зимата почти всеки ден изчиствам нар за детето и много добре знам как боядисва!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Притчи, мъдрости, цитати