Здраве и красота

Как да прогоните стреса за една минута

С ароматна свещ и кристали

19.09.2013г. / 11 15ч.
Михаела Лазарова
Кайо Ларго. Снимка: Sxc.hu

Кайо Ларго. Снимка: Sxc.hu

Почти всеки ден се случва да преминете през стресова ситуация или да трябва да спазвате определени срокове за изпълнение на служебните ви задачи, които ви поставят под напрежение. В тези моменти искате бързо да намалите стреса и напрежението, да освободите мислите си, за да може да сте продуктивни.

Има начин това да се случи с няколко прости стъпки. Знаете, че работата е вашият втори дом. Там прекарвате повече време, отколкото със семейството си. Ето защо трябва да си създадете уют, за да ви е приятна работната среда. Нека около вас е цветно.

За да прогоните стреса ще ви трябва една ароматна свещ. Тя ще освежи въздуха в помещението и ще ви помогне да се почувствате по-добре.

Чаят е полезен да се приема през цялата година. Направете си чаша чай от мента, шипка, ванилия, чай с канела или зелен чай. Зеленият чай съдържа няколко вида антиоксиданти, които помагат за поддържането на по-ниски нива на хормона на стреса.

Свързани статии

Той е изключително полезен и ще ви държи бодри и енергични през целия ден. Освен чай, пийте повече вода. Стресът може да доведе и до дехидратация на организма.

Седнете на стола, затворете очи и се опитайте да насочите мислите си към нещо хубаво, което ви се е случило. Вдишайте и издишайте дълбоко. Нормализирайте дишането. Когато сте под напрежение, то е учестено и плитко.

На бюрото си (а може и във вид на аксесоар) винаги имайте кристали, които да подържите, щом се усетите напрегнати. Още от древността в египетската култура, в китайската, кристалите са използвани за успокояване на духа и тялото, за лечение и други.

И не на последно място винаги имайте картичка, снимка на бюрото или на работния плот на компютъра с пейзаж от природата. Това наистина ще ви подейства освобождаващо и стресът ще изчезне за по-малко от 60 секунди.

Снимка: Sxc.hu

Коментирай