Здраве и красота

Как да премахнете черните точки в домашни условия

С мед и канела

23.09.2013г. / 17 00ч.
Михаела Лазарова
Чарлийз Терон Снимка: Reuters

Чарлийз Терон Снимка: Reuters

Черните точки са често срещан проблем при смесен тип кожа, както и при мазната кожа. Те изискват ежемесечно посещение при козметик, за да бъдат премахнати. Но често въпреки редовните посещения за почистване на лицето, седмица след процедурата порите отново започват да се запълват с нечистотии.

Отделянето на себум допринася за лошия вид на кожата и черните точки са налице. В тези моменти е добре да знаете няколко натурални трика, които ще ви помогнат да премахнете черните точки и ще свият порите на лицето.

Започнете с ексфолиране на кожата. Тази процедура правете веднъж седмично. За нея са ви необходими индийско орехче и кисело мляко. Счукайте едно индийско орехче на ситно и към него добавете една супена лъжица кисело мляко. Нанесете го с масажни кръгови движения на лицето като наблегнете на тези участъци, в които са черните точки. Масажирайте около 5 минути и изплакнете с вода.

Бадеми и розова вода

Направете на прах няколко бадема и към тях добавете розова вода. Може да нанесете като маска на лицето или да ексфолирате кожата там, където порите са запълнени.

Мед и канела

Вземете малко количество мед и към него добавете канела. Започнете да го нанасяте върху лицето си с пръсти чрез потупващи и кръгови движения. Това трябва да почисти порите ви и да направи кожата по-сияйна и мека. Правете процедурата около 5 минути.

Маска с белтък

Нанесете тънък слой белтък върху лицето си и изчакайте да изсъхне. След това добавете отгоре още един и след като и той изсъхне, направете трети пласт. Оставете на лицето за около 15 минути и с помощта на вода и гъбичка за премахване на маски или кесия отстранете белтъка от лицето с масажни кръгови движения.

Свързани статии

Четка за зъби

Това е краен метод. Ако решите да го изпробвате, трябва да имате четка, която е само за почистването на лицето ви. Сложете върху нея малко лимонов сок и масажирайте участъците с черните точки.

Преди да започнете с маските за лице или ексфолиращите процедури, трябва да отстраните замърсяванията от грим. Направете си парна баня на лицето. Във водата може да добавите и билки. Постойте над топлата тенджера с кърпа на главата около 10 минути, за да се отворят порите на лицето ви.

След процедурите може да си направите и маска от един домат направен на пюре и малко лимонов сок, , стягаща порите.

Друга стягаща маска е от ментов чай с куркума. Сварете чай от мента и оставете да изстине. Към две лъжици куркума добавете малко от чая, за да се получи каша. Маската трябва да престои 10 минути на лицето.

И все пак не забравяйте, че тези трикове могат да премахнат повърхностните черни точки, а за тези, които са по-дълбоки, ще трябва да се доверите на грижите на козметик.

Коментирай