Здраве и красота

Райската ябълка помага да отслабнете

Богата е на витамини и забавя процеса на стареене

27.09.2013г. / 12 10ч.
Михаела Лазарова
Райска абълка. Снимка: Sxc.hu

Райска абълка. Снимка: Sxc.hu

Когато спазвате диети, най-трудната част е пропускането на сладкишите. Колкото и разнообразно да е менюто ви, често се сещате за лакомствата, които обичате да си похапвате. Има чудесна и здравословна алтернатива на всички изкушения, която дори помага да отслабнете – райската ябълка.

Вече може да я намерите на пазара. Единственото условие е да я оставите да узрее достатъчно, за да няма този натрапчив стипчив вкус. Райската ябълка съдържа много фибри, витамини A, C, P, желязо, калий, калций, мед, магнезий. Съдържа пектин, който помага за регулиране на кръвната захар и намалява апетита.

Свързани статии

Въпреки че за плод съдържа доста калории (127 за 100 г), тя е подходяща за прием между храненията, защото дава ситост и може да пребори глада ви за нещо сладко. Единственият недостатък на плода е, че може да предизвика леко подуване на корема. Също така при някои хора може да има и слабително действие.

Добре е постепенно да я вкарате в менюто си, за да предотвратите прекомерното подуване на корема. Плодът може да се приема както от възрастни, така и от деца и бременни жени. Райската ябълка предотвратява процеса на стареене, помага в изгарянето на калории и засилва имунната система.

Проучване, проведено в Япония, показва, че кората на райската ябълка съдържа фитохимикали, наречени проантоцианидини, които могат да защитават клетките от щети, свързани с процеса на стареене.

Коментирай
Свободно време