Здраве и красота

Работещо момиче и перфектен маникюр – как?

Здрави нокти – красив маникюр

16.10.2013г. / 12 40ч.
Вергиния Генова
Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Красивият маникюр винаги привлича вниманието. Но само жените, които се стремят да постигнат съвършенство в тази област знаят колко е трудно да го поддържаш.
Хем да е идеален, хем да не се чупи, да не се бели и т. н.


Работещо момиче и перфектен маникюр – дали са съвместими понятия? Много ще кажат – тракането по клавиатурата е трудно да бъде наречено работа. Кой каза, че точно тракащите по клавиатурата нарекох работещи момичета?

Свързани статии

То и натискането на копчето на пералнята е трудно да бъде наречено усилно и изморително пране. Но все още има достатъчно много дейности, които много жени извършват, които съсипват и ноктите, и ръцете. Като пример мога да дам миенето на чинии и градинарската работа – сложете си едни ръкавици и опитайте да пресадите малко цветя или някаква друга градинска работа и ако оцелее маникюрът ви, значи ноктите ви са в перфектно здраве.

А за да поддържате здравината на ноктите си, освен с разнообразното и здравословно хранене, може да си помогнете и с различни домашни маски, бани и гелове.
Ето една супер лесна домашна маска за здрави нокти. Най-хубавото е, че е с изцяло подръчни средства. Заздравява ноктите и ускорява растежа.

Необходими са ви:

  • 1 ч. л. червен пипер 
  • 1ч. л. гореща вода 
  • 1 ч. л глицерин

Смесвате в купичка и оставяте на водна баня да стане хомогенна сместа. Охлаждате и втривате в кожата около ноктите. Масажирате и оставяте 15-20 минути, след което си измивате ръцете и намазвате с ежедневния си крем.

Тази маска е достатъчно да се прави 1-2 пъти в месеца. Да не ви хрумне да се мажете с червен пипер ежедневно и да заприличате на червена вещица. После да кажете кои бяха тези идиоти дето ми дадоха този акъл.

Но като се замисля еднократна вещерска дегизировка с червен пипер за Хелоуин би била доста атрактивна и зловеща – ще им оберете пипера! Представете си да се появите с подобна мазна маска на партито и който пипнете да пращате в банята. По-смелите могат да пробват и с лицето.

Коментирай