Здраве и красота

Сладкото окосмява – знаете ли?

Не е за вярване, но е истина

14.10.2013г. / 10 10ч.
Вергиния Генова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Да докажем, че грешат.

Първоначално без да искам прочетох сладкото окосмява, като сладко окосмяване и си казах – да, това по-отива на американското изследване. Всъщност „американско изследване“ за мен вече е нарицателно нещо като „група съветски учени“ или „една жена каза“ – все същото. И трите са еднакво обсъждани и предмет на разговори.

Свързани статии

Обичам да чета американски изследвания, само за да провокирам останалите да се замислят доколко са приложими към нашето ежедневие. Последното, което ми попадна – всъщност до нас достигат само заключенията, не й самите изследвания – е че сладкото – окосмява.

А сега кажете всички вие сладколюбци, вярно ли е?

Според моите наблюдения 99% грешат. Наблюдавайки жените около мен, които никога не отказват шоколад, дори с риск да не хапнат нищо друго, за да не надебелеят прекомерно, не забелязвам такива тенденции.

По-интересното е дали като прочетат за едно такова изследване любителите на шоколада ще намалят консумацията му? Дълбоко се съмнявам. А и ние сме засипани от информация кое колко е вредно и в един момент вместо човек да се стресне и да предприеме мерки, претръпва и започва да им отделя само по „един диагонал време“.

Според въпросните учени който яде много шоколад е по-склонен към нежелано окосмяване. Явно са изследвали покачването на кръвната захар при консумация на сладки изделия и са доказали връзката. И зависи и от дозите – сега, ако някой се храни само със сладки неща, то не само окосмяване ами и куп други нежелани неща ще му се случат.

Но едно е да го докажеш на теория и с някаква представителна извадка, друго е да видиш как работи на практика и да направиш статистика във времето.

За разлика от тях, ние можем да си направим нашите мини обобщения и да си поспорим дали е вярно или невярно. Затова реших да попитам онези, които обичат и никога не отказват сладкиши – забелязали ли сте подобна обвързаност или не?

И ако я забележите ще спрете ли да консумирате сладко или ще посещавате по-често козметик?

Коментирай