Здраве и красота

Дариха 1000 безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата в Пловдив

Профилактичните прегледи ще са за жени в неравностойно положение

08.10.2013г. / 14 30ч.
Аз жената
Звездите на концерта в Пловдив.

Звездите на концерта в Пловдив.

Дългогодишната кампания срещу рака на гърдата на Avon „От любов към живота“ дари 1000 безплатни профилактични прегледа на жените от гр. Пловдив и региона.

Това се случи по време на благотворителен концерт в града с участието на най-големите музикални звезди на България – Орлин Павлов, Поли Генова, Сантра, Криста, Рейчъл Роу, Рут Колева, Jahmmi Youth, The top stoppers и Мери от Мери Бойс Бенд.

Елисавета Коробченко, Управляващ директор на дарителя за регион Балкани, връчи символичен чек с дарението на д-р Славея Измирлиева, Началник сектор „Образна диагностика“ на Комплексен онкологичен център – Пловдив. „Ракът на гърдата е една от най-коварните и често срещани болести при жените. Тя е лечима ако бъде установена в ранен стадий. Затова бих искала да призова всички дами да се преглеждат поне веднъж годишно...“ каза д-р Измирлиева.

Свързани статии

Според официалната статистика на Български национален раков регистър всяка 10-та българка е засегната от рак на гърдата, докато в световен мащаб се разболява една на всеки пет жени. Броят на заболелите от рак на гърдата у нас е над 46 000, а всяка година регистърът бива допълнен с 3 800 нови случая.

Профилактичните прегледи са предназначени за жени в неравностойно положение на възраст 30-50 г. от гр. Пловдив и региона. Прегледите ще бъдат насочени към дълготрайно безработни жени, многодетни майки, жени от малцинствени групи и др. и ще се осъществят от 14 октомври 2013 г. до месец октомври 2014 г.

Концертът в гр. Пловдив беше трети по ред и последен в рамките на кампанията. По време на събитието имаше и благотворителен базар, в рамките на който пловдивчани имаха възможност да закупят продукти от „розовата“ серия, с които да направят дарение в кампанията. 100% от стойността на продуктите се заделя във фонда на кампания „От любов към живота“. За 11 години в рамките на кампанията „От любов към живота“ са дарени над 1 300 000 лв. и са осъществени близо 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на жени в цялата страна.

Коментирай
Свободно време