Здраве и красота

Гъбата пория кокос помага при редица здравословни проблеми

Незаменима хранителна добавка

14.10.2013г. / 10 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Китайската и японската медицина винаги са били добър пример за това как да използваме правилно лековете, с които ни е дарила природата. Гъба, която има широко приложение в азиатската медицина, наречена „чудо“ е пория кокос. Тя е известна с това, че може да засили физиологичните дейности и да предпазва от редица болести, между които е и ракът.

По форма прилича на картоф, а цветът й може да варира от бял, кафяв до бледочервен. Расте по боровите дървестни корени. Има мека текстура и сладък вкус. Според клинични проучвания пория кокос съдържа монозахарид, който има анти туморни свойства.

Свързани статии

Гъбата има и противовъзпалително действие и често се прилага при хора, страдащи от болки в ставите и ревматоиден артрит. Подобрява сърдечната дейност и е естествен диуретик. Помага при стомашно-чревни проблеми, депресия, като свойствата на гъбата биват сравнявани с тези на антидепресантите.

Пория кокос може да подобри състоянието на кожата, намалявайки възпалението при акне и подобрявайки нейния тен, а също така засилва черния дроб. Как да я приемате? В зависимост от проблема, който искате да лекувате, се определя и нейното количество. Най-често може да бъде намерена под формата на хранителна добавка.

Може да се закупи от аптечната мрежа или биомагазините. Пория кокос е необходимост за тези, които страдат от автоимунни заболявания, защото може да засили функциите на имунната система.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
kafe.gano@gmail.com ( преди 4 години )
Тази гъба е подходяща за лимфната система. Често в лимфите около врата имаме възпаление и това води до появата на гушка под брадичката. Приема на тази гъба стопява гушката и се отразява много добре на общото здравословно състояние на човек.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар