Здраве и красота

Как да облекчите възпалените синуси?

Консумирайте повече чесън, лук и куркума

28.10.2013г. / 14 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Когато настъпи есен и температурите спаднат, заедно с настинките, често срещано неразположение е възпалението на синусите. Тези хора, които страдат от синузит и това е тяхното слабо място, усещат болка в синусите и затруднено дишане при всяка настинка. От съществено значение е да намалят бързо болката и тежестта, която изпитват.

Възпаление на околоносните кухини се получава в резултат на инфекции от бактерии, гъбички или вирус, алергични реакции, автоимунни заболявания. Главоболие, напрежение в очите, възпаление на синусите и носните проходи са само част от симптомите, които подсказват за този проблем.

Тези симптоми често са съпроводени с постоянно кихане, задух, намалено обоняние, липса на апетит и други. Благодарение на няколко доказани домашни грижи вие ще намалите болката и възпалението в синусите. Не забравяйте да прилагате тези терапии всеки път щом усетите дори и леко запушване на носа.

Инхалации с евкалиптово масло

Пригответе купа с гореща вода и капнете няколко капки евкалиптово масло. Наведете глава над ароматната пара и се покрийте с кърпа. Освен с евкалиптово масло, може да направите и инхалация с отвара от маточина.

Ябълков оцет

Той има доказано действие при проблеми със синусите. Отново може да го добавите към водата за инхалации или по три пъти на ден да пиете по една лъжица от него.

Куркума

Тази подправка е богата на съединение познато още под името куркумин. Благодарение на него, тя е толкова специална и помага при лечението на синусите. Консумацията на куркума прочиства синусите и дихателните пътища, а също така има и противовъзпалително действие.

Свързани статии

Масло от риган

Това е мощно лекарство при възпалени синуси. Може да го добавяте към водата за инхалации или да го приемате вътрешно около 30 минути преди хранене. Освен за лечение на синуси, маслото от риган благоприятства функцията на черния дроб, подобрява храносмилателните функции.

Консумирайте пресни зеленчукови сокове

Направете комбинация от моркови, краставица, цвекло и спанак. Този освежаващ сок пийте всеки ден.

Не забравяйте, че лукът и чесънът също помагат при запушен нос и възпалени синуси. Добавяйте ги към ястията.

Коментирай