Здраве и красота

Невероятно полезни – тиквените семки!

Богати са на много витамини и минерали

02.11.2013г. / 16 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Начинът на живот, модерният свят, в който живеем се отразяват на здравето ни. Но например за мъжете е от изключително значение да поддържат добри нива на тестостерон. Стресът и натовареното ежедневие са най-честите причини за спадането на нивата на този хормон.

Благодарение на полезните храни и спорта, един мъж отново може да влезе във форма. Храната помага по естествен път да се регулират и поддържат едни добри нива на тестостерон. Обърнете специално внимание на тиквените семки.

Те са богати на витамини E, C, D, K и B, осигуряват на организма полезни вещества, които са необходими за доброто здраве при мъжа. Тиквените семки не само, че са вкусни, но и съдържат големи количества калций, калий, мед, фосфор, манган, желязо и цинк като последният е от първостепенно значение за подобряване качеството на спермата.

Свързани статии

Цинкът поддържа простатата в добро здраве. Неговият дефицит може да доведе до увеличаването й и редица здравословни проблеми.

Тиквените семки се препоръчват при редица проблеми със здравето, а маслото от тях намира място в почти всички области на здравеопазването. Има редица научни доказателства които показват, че тиквените семки могат да помогнат за подобряване на функцията на пикочния мехур, предотвратяват образуването на камъни в бъбреците, грижат се за здравето на сърцето.

Консумацията на тиквено семе подобрява дейността на черния дроб, облекчава неразположенията при артрит, помага за детоксикацията на организма и т. н. Ако мъжете хапват по-често от тях, ще се радват на по-добро здраве.

Коментирай