Здраве и красота

Как да намалите врасналите косъмчета след обезкосмяване

С помощта на аспирин

31.10.2013г. / 09 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

След премахването на нежеланото окосмяване чрез бръснене, коламаска или епилатор, често косъмчетата започват да растат подкожно. Образуват се неприятни пъпчици, които дамите се опитват да премахнат стискайки ги. След тях остават неприятни червени белези.

Врасналите косъмчета са проблем за красивите крака не само през лятото, но и през цялата година. Важно е веднъж седмично и непосредствено преди обезкосмяване да ексфолирате нежно кожата, за да се премахнат мъртвите клетки. Това ще ви осигури по-лесно бръснене, ще отвори запушените пори по кожата и ще предотврати врастването на косъмчетата.

Има няколко трика, с които може да намалите тяхната поява. Те не само ще премахнат вече обърнатите косъмчета, но и ще направят кожата ви по-гладка и красива.

Аспирин

Аспиринът съдържа салицилова киселина. Той успешно се справя с акнето, но и с врасналите косъмчета. Премахва мъртвите клетки по кожата и убива бактериите, които атакуват космените фоликули. Направете паста от 1-2 таблетки аспирин с вода и я нанесете върху засегнатите участъци. Изчакайте да изсъхне и я изплакнете с вода.

Свързани статии

Хамамелис

Най-често може да намерите хамамелиса под формата на тинктура, спрей или етерично масло. Има стягащо порите действие. Успокоява кожата след бръснене и има антисептични, противовъзпалителни и антибактериални свойства.

Гел от алое вера

Той също има антибактериално и противовъзпалително действие. Успокоява раздразнената кожа, лекува възпаления и инфекции. Нанасяйте гел от алое вера върху кожата си всеки път, след като се обезкосмите.

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво също има антисептични и антибактериални свойства, които успокояват кожата и могат да бъдат една превенция срещу врасналите косъмчета.

Коментирай
Свободно време