Здраве и красота

Как да си направите красиви прически с плитки

Бързо и лесно

02.11.2013г. / 09 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Тенденциите в прическите за есен-зима 2013-2014 отново са вдъхновение от модните подиуми. Букли, конска опашка, кок, коса оформена с ретро преса или плитки ще са най-актуалните за сезона. За много дами плитките си остават безспорен фаворит и са следващото най-бързо решение за оформяне на косата след конската опашка.

В колекциите на Валентино моделите винаги са изглеждали повече от женствени и красиви, дори с плитки. Разбира се, сплитането на косата не присъства само в дефилетата на неговите колекции, но днес ще ви покажем как да си направите бърза и лесна прическа с плитки.

Измийте и изсушете косата си. С помощта на гребен оформете път, който да минава през средата. Отделете предните два кичура коса, които минават от двете страни на овала на лицето ви. Започнете да сплитате плитки, които да са около 2 см широки. Плитките са по-красиви, когато прилягат по-плътно и стегнато по главата.


След като ги сплетете, фиксирайте всяка една от тях с помощта на фини ластичета. Съберете ги с останалата част от косата и оформете малък кок на тила, който фиксирайте с помощта на фуркети.

Друг красив вариант за завършване на прическата е тези две малки плитки да продължат да се сплитат заедно с останалата част от косата в по-голяма плитка, която може да оставите пусната или отново да оформите в кок.

Следващата прическа също ще оформите бързо и лесно. След като измиете и изсушите косата си, може леко с помощта на преса или ролки да направите косите на вълни. Отново трябва да отделите предните 2 кичура коса като този път плитките може да са по-дебели. След като ги сплетете, отново ги завържете с ластик и оформете малък кок, който да фиксирате с фуркети. Останалата част от косата остава пусната като точно под кока може да сплетете още една, трета плитка.

Снимки: Reuters,fashionising.com

Коментирай