Здраве и красота

Най-често използваните четки в грима

Коя четка за какво служи?

09.11.2013г. / 11 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Когато искате да имате безупречен грим, трябва да заложите не само на качествената козметика, но и на всички останали детайли свързани с нея като четките за грим. Те са ценни помощници на всяка дама в нанасянето на грима. Когато сте посещавали магазин за гримове, сигурно ви е направило впечатление колко много видове четки за грим се предлагат.

Леко объркани от богатия избор на четки, вие може би не винаги купувате правилната. Четките за грим се различават по дължина, дебелина, дължина и гъстота на косъмчетата, както и по вида им – дали са от естествен или синтетичен косъм.

По-качествените и професионални четки за грим са и малко по-скъпи от всички останали. Инвестицията си заслужава, когато искате да постигнете професионални резултати. Споделяме малко информация за най-често използваните четки в гримирането.

Свързани статии

Това е една от най-често използваните четки в грима. Тя служи за нанасянето на фон дьо тен или на коректор. Някои дами нанасят фон дьо тен с ръка или със специална гъбичка. Ако искате да смените начина на нанасяне, ще ви е необходима такава четка. Тя е с приблизителна широчина около 1,5-2 см и е с твърд косъм.

Големите пухкави четки с по-меки косми са за нанасяне на пудра или руж. При тях ширината също варира. Формата и ъгълът на косъмчетата също се различават. Някои четки за руж са асиметрично отсечени, други са по-кръгли като тази, с ветрилообразна форма, а има и такива, които перфектно подчертават линията на скулите. С някои четки за руж може да нанесете и такъв, който е с кремообразна текстура.

Четките за поставяне на сенки също се различават по структура, вид на космите, широчина. По-меките косъмчета върху заоблените четки обикновено са за поставянето на прахообразни сенки. Ако четката е с малко по-твърд косъм, тя е идеална за поставянето на кремообразни сенки.

Тези, които са с леко отсечен връх са за постигане на една идеална линия при поставянето на сенки. Когато искате да създадете „опушен поглед“ използвайте четка, която е заоблена, с меки и гъсти косъмчета и е малко по-малка от тази.

Интересна, леко извита форма на четка. Тази тънка четка с фини косъмчета е удобна за поставянето на очна линия. Неслучайно е извита в тази форма, за да може да бъде по-лесно нанасянето на грима. Тя позволява едно прецизно нанасяне, безупречна линия, при която плътността определяте вие.

След като очертаете устните с молив, може да нанесете червилото и с четка за поставяне на червило. Тя позволява да нанесете максимално плътно върху устните червилото, следвайки контурите им. Използвайки такава четка, няма как да нанесете червило извън очертанията на устните си. Ако решите да си закупите четки за гримове, винаги се допитвайте до експертното мнение на консултантите.

Снимки: Reuters

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
nana ( преди 10 години )
mrazia grimirane , Kazah 4e sam savsem naturalna kakto i da se talkuva
отговор Сигнализирай за неуместен коментар