Здраве и красота

Бадемите помагат да отслабнете

Яжте всекидневно от тях

05.12.2013г. / 17 13ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Ако искате да отслабнете и сте любители на ядките, направете бадемите част от вашето здравословно хранене. Според изследване, публикувано в International Journal, бадемите са ядките, които могат да ви помогнат да стопите излишните килограми. Те са богати на полезни мазнини, благодарение на които вие ще се усещате по-дълго време сити.

Свързани статии

Освен това съдържат много хранителни вещества като витамини и минерали, които помагат за намаляването на въглехидратния глад, което е тясно свързано с процеса на отслабване. Бадемите са с високо съдържание на манган, мед и магнезий и B-комплекс витамини като ниацин и биотин, които помагат за производството на енергия в тялото. Това прави тези ядки необходима храна за тези, които са активно спортуващи.

Консумирането на бадеми се грижи и за здравето на сърцето, понижава нивата на холестерол, а благодарение на витамин E ще намалите риска от различни сърдечни заболявания. Ако диетата ви включва три или пет хранения на ден и между тях почувствате глад, една шепа бадеми ще ви заредят с енергия и ситост. Те са чудесен старт на деня, затова хапвайте повече от тях и останете в добра форма.

Коментирай