Здраве и красота

Кои действия ни образуват бръчки по лицето

Позата по време на сън например

15.11.2013г. / 11 14ч.
Михаела Лазарова
Марша Крос. Снимка: Reuters

Марша Крос. Снимка: Reuters

Според скорошно проучване, дъвченето на дъвки не само освежава дъха и почиства зъбите и венците след консумацията на храни и напитки, но може да помогне и да изгорите няколко излишни калории. От друга страна, според специалисти, честото дъвчене на дъвка може да е причина за образуването на фини бръчици около и над устата.

Доктор Джоел Шлесингер, дерматолог и хирург от Омаха, Небраска, отбелязва, че при много от неговите пациенти, които дъвчат дъвка редовно, са се появили фини линии около устата. Според него дъвката до някаква степен е отговорна за появата на бръчките освен тютюнопушенето, отпиването от сламка и други мимики, които хората правят с лицето си. Дъвченето на дъвка предизвиква една свръхактивност на лицевите мускули.

Свързани статии

В резултат на това кожата може да загуби част от своя обем и еластичност.

Дали само дъвките могат да са отговорни за няколко бръчици в повече?

Според американската академия по дерматология позицията, в която човек спи също може да е причина за появата на бръчки. Бръчките появили се по време на сън често се забелязват и след като се събудите и в повечето случаи не изчезват. Специалистите съветват, ако искате да имате по-дълго време гладка кожа на лицето, да спите по гръб. Любимата поза за сън на някои хора по корем, обикновено причинява малки бръчици около носа, бузите и брадичката.

Коментирай