Здраве и красота

Сутрешният крос сваля високото кръвно налягане

Направете спорта част от вашия живот

25.11.2013г. / 08 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Физическата активност е важна не само за да поддържате добра фигура, но и за общото здравословно състояние. За тези, които не са привърженици на друг вид спорт или тренировки, сутрешният крос може да бъде подходящ вариант за раздвижване, който в същото време да донесе и много ползи за здравето.

Ако имате проблеми с кръвното налягане и по-специално, ако сте с високо кръвно, сутрешното тичане е вашата физическа активност. Резултати проведени от специалисти от Appalachian State University показват, че сутрешният крос или бягането на фитнес пътека може да помогне за намаляването на високото кръвно налягане и нещо повече – да се задържи балансът му през целия ден и през нощта.

В тестовете са били наблюдавани хора от 40 до 60-годишна възраст. Едните са бягали на фитнес пътека в 7 часа сутринта, а останалите в 13 и 19 часа.. Тези, които са тренирали рано сутрин са имали спад от 10% на кръвното налягане, което се е задържало така през целия ден, а 25 на 100 са имали спад нощно време.

Бягането на пътека или сред природата е идеално решение за намаляването на стреса. Тази физическа активност отвлича вниманието от натовареното ежедневие и от проблемите, които често са от битов или служебен характер. Много фитнес специалисти съветват да започвате деня си с лек крос.

Това ще ви помогне да се настроите положително към деня и задачите, които предстоят в него. Ще ви помогне да увеличите вашата увереност и да се усещате една стъпка напред към своите цели. Към всичко това, спортът рано сутрин ще ви зареди с позитивни мисли през целия ден.

За тези, които искат да загубят няколко излишни килограма тичането е един от най-ефективните начини за изгаряне на мазнините. Казват, че най-доброто време за тичане и спорт е рано сутрин, или три или единадесет часа след като сте станали от сън.

Направете спорта част от вашия живот и се радвайте на добро физическо и психическо здраве.

Коментирай