Здраве и красота

Кафето подпомага функцията на кръвоносните съдове

Пийте по една чаша на ден от него

22.11.2013г. / 09 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Кафето е най-консумираната напитка в световен мащаб. Как го предпочитате, с кофеин или без? Ароматната чаша кафе е добър старт на деня, който носи и известни ползи за здравето. По последни данни от изследване консумацията на една чаша кафе на ден помага за по-добрата работа на малките кръвоносни съдове. В изследването са взели участие 27 души в добро здраве.

Те всекидневно е трябвало да консумират по една чаша кофеиново кафе. Резултатите са категорични. Кофеинът, който е антиоксидант може да помогне за подобряването на кръвния поток в тялото, което от своя страна намалява риска от сърдечни заболявания и инсулт. Тестовете показали още, че тези хора, които консумират кафе с кофеин са увеличили кръвния си поток с 30 на сто, в сравнение с други, които предпочитат безкофеиновото кафе.

Водещи кардиолози и изследователи взели участие в проучването споделят, че резултатите дават представа за това как кафето може да помогне за подобряване здравето на сърдечносъдовата система. Предишни изследвания също са доказвали ползите на кафето за подобряването функциите на големите артерии. Въпреки това, специалистите съветват да не се прекалява с неговата консумация, особено от бременните жени.

Коментирай