Здраве и красота

Чаша червено вино на ден прави кожата по-млада

Добавете го към маските за лице

25.11.2013г. / 10 42ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Неслучайно се е смятало, че виното е една от напитките на боговете. Когато се консумира в умерени количества, то помага за поддържането на здраво сърце, често е част от много диетични режими и има много ползи за кожата.

Редица проучвания показват, че една чаша червено вино на ден може да помогне за подобряване състоянието на кожата. Червеното грозде е богато на ресвератрол, който има антистареещи ефекти. Той е мощен антиоксидант и се смята, че може да забави процесите на стареене на кожата.

Освен това я защитава от свободните радикали, вредните замърсители и от продължителното излагане на слънце. Ако консумирате по една чаша червено вино на ден, ресвератролът ще изгради защитна бариера и за колагена, който е важен, за да бъде кожата гладка, еластична и млада.

Свързани статии

Ако искате да направите разкрасителна терапия с грозде за красива кожа, доверете се и на маслото от гроздови семки, което ще помогне на кожата ви да запази влажността по- дълго. То е добър източник на витамин Е и лек при кожа склонна към образуването на акне.

Неговите противовъзпалителни свойства помагат да успокоите раздразнението без излишно да се запушват порите на кожата като в същото време я оставя хидратирана. Прилагано върху скалпа, маслото от гроздови семки успокоява сърбежите, намалява образуването на пърхот и укрепва косата.

Не забравяйте, ако искате да имате красива кожа, доверете се на червеното вино. Тук може да намерите и маски за лице с червено вино.

Коментирай