Здраве и красота

Жана Иванова: Ролята на Жената е да бъде красота, нежност, любов!

Интервю с Жана Иванова за сакралната архитектура, която променя тялото и смирява душата

29.11.2013г. / 16 45ч.
Мария Дуковска
Снимка: личен архив

Снимка: личен архив

Разкажи ни за курса за сакрална архитектура, към какви хора е насочен, как започна да го водиш?

При едно от пътуванията си срещнах случайно една от преподавателките от курса на Норбеков – Дара Ларина, която изглеждаше по-различно от преди. Сякаш тялото й беше като преструктурирано. Преорганизирано беше цялото й женско тяло в посока нагоре, докато при напредване на възрастта всички ние отиваме надолу. И бях изумена. Тогава разбрах, че тя освен със системата на Норбеков, беше започнала да преподава лекциите и упражненията на Натали Дроен. Дара започна да ми разказва за нейната система Сакрална архитектура на тялото и реших, че това задължително трябва да бъде започнато и в България.

Дълго време исках да направим такъв семинар и накрая през 2011 г. заедно с Ирина, с която започнахме преди 10 години системата на Норбеков, го направихме. Преживяхме една нова среща със себе си. Всички жени имаме болежки или пък гладуваме, но не отслабваме. Правим си всякакви неща и интервенции, но когато ги спрем, резултатите изчезват. А истината е другаде. Че ти ще успееш да се построиш по нов начин, стремейки се към този нов образ, чрез движенията, съпроводени с диханието, защото основната идея, е че не ние дишаме. Ние не контролираме това дихание. Идвайки на този свят, ние получаваме този дъх и отивайки си, някой ни го взема. Стремим се да построим това тяло и с това дихание и определени движения, които Натали Дроен, бидейки балерина, е имала озарението да свърже тези движения с изучаването на Библията, с изучаването предназначението на жената в Библията. Не може просто ей така изведнъж да се построиш, защото това е път през целия ни живот.

Резултатът е наистина феноменален, защото минава през една болезненост – това е като един изкривен калъп, да изместиш изкривяването е болезнено, но постигането на резултата е страхотно постижение. То обаче трябва да се поддържа, защото инерцията бързо го измества отново към изкривената страна.

Жана с четири от ученичките на Натали Дроен.

Сакралната архитектура помага за промяна в стойката, която ни е мъжка, всички го виждаме. Все повече жени ходят с изправени назад рамене като мъже, изправяме слънчевия сплит (центъра на тежестта при мъжете) напред, ходим по мъжки с женското си тяло. Стъпваме по мъжки, работим по мъжки, по мъжки командваме, по мъжки отглеждаме децата си, бидейки в женска форма. И това е част от тази промяна, която се случва в учението на Натали. Защото предназначението на жената е, както винаги казвам, тя е отхапала ябълката преди 8000 години, а сега е в нейни ръце да върне в ред всичко онова, което е било объркано. Защо? Защото жената дава сила, жената е майка, съпруга, дъщеря, сестра, жената е приятел, колега, това са много от нейните роли, а можем да добавим и още. Когато тя е жена във всяка една от тези роли, тя повлиява на всичко около себе си.

Първо, тя остава здрава, красива, млада, защото ако видите снимките на Натали, как изглежда на 80 години и 25-годишните момичета ще й завидят. Има седем деца, седемнайсет внука, напълно реализирана жена, модел в живота. Без да изпадаме в идолопоклонничество, но това е жена, която е доказала, че може да бъде и жена, и майка, и професионалист.

Изключителна жена, която е преподавала от жена на жена, да я коригира, да й помогне на намери вътрешната си сила. Защото това е ролята на Жената – да е красота, да е топлина, да е мекота, да е нежност, да е любов, да е грижа... И този курс им помага именно в това начинание – да са по-красиви, по-млади, по-обичащи, себе си най-вече.

Какво е пожеланието ти към нашите читателки?

На всички жени да кажа, че неслучайно се казваме Жени, неслучайно тази дума започва с буквата Ж в българския език и в славянския свят. Ж, това е Живот, Ж, това е Жито, пшеницата, символът как от едно семенце колко много листенца излизат, и семе, което дава живот, сила и енергия, и е хлябът. Така че нека всяка от нас да си каже, Аз съм жената, Аз съм Животът, Аз съм Образ Божий и се стремя да стана подобието Му, и в моите ръце е промяната, и времето работи за това тази промяна да се случи.

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
до desi ( преди 10 години )
Сляпа сте за красотата, по коментара Ви го разбрах :/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 4 rate down comment
desi ( преди 10 години )
а на тая, де й е красотата...да всеме да хапне малко месо, че тия вегетарянци само трева пушат и глупости ръсят...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 0 rate down comment
:) ( преди 10 години )
Прекрасна, вдъхновяваща, истинска!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар