Здраве и красота

Напитки за отслабване

Зелен и бял чай

19.12.2013г. / 17 24ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

През зимните месеци свалянето на излишните килограми става с по-бавни темпове. От особено значение е да се храните балансирано, за да не липсват важни минерали и витамини на тялото ви. Правилното хранене и спортът ще помогнат да се разделите с няколко излишни килограма.

Към това добавете и правилните напитки, за да може да останете хидратирани и да ускорите процеса на отслабване. Ако сте от тези, които обичат ароматен чай, последни проучвания сочат, че пиенето на чай може да помогне за намаляването на излишните килограми. Учените споменават, че по-специално зелените и бели чайове съдържат катехини.

Те, заедно с кофеина съдържащ се в чая, увеличават разхода на енергия и помагат за окисляването на мазнините в тялото (изгаряне на мазнините). Още през 2009 година бяха показани резултати от проучвания, които и тогава доказаха, че тези хора, които спазват диета и консумират зелен чай, са загубили повече тегло от други, които не пият полезния чай.

Други полезни напитки, които могат да ви помогнат да се разделите с повече излишно тегло са:

Вода

Водата е една от напитките за ефективно отслабване. Добавете и малко лимон към нея, ако вкусът й ви се струва „скучен“. Водата помага на тялото да изхвърли ненужното количество течности, задейства метаболизма и ви хидратира.

Свързани статии

Зеленчуков сок

Пресните зеленчукови сокове ви зареждат с енергия и хранителни вещества, от които се нуждае вашето тяло по време на диета.

Кафе (без добавки като сметана, мляко, захар)

Сутрешната и следобедната чаша кафе могат да помогнат за загубата на тегло, помагайки на тялото ви да ускори метаболизма.

Нискомаслено мляко

По време на диета не се отказвайте от млякото. То е отличен източник на белтъчини, витамин D и калций. Вие се нуждаете от тях, за да подкрепите здравето на костите и мускулите.

Коментирай