Здраве и красота

Как да поправите счупените гримове?

Не изхвърляйте счупеното червило!

09.12.2013г. / 13 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

На всяка дама й се е случвало да й се счупи чисто новото червило на стик или да изпусне кутийката с пудра, руж или сенки на пода и те също да се счупят. В такива моменти не е необходимо да изхвърляте гримовете си, защото с няколко малки трика, те отново ще могат да бъдат използвани.

Как да поправите счупеното червило? Най-често червилото се пречупва, когато температурите са по-високи и цветният стик е омекнал. За да не се нацапате и за да ви е по-лесно при поправката му, добре е да си сложите санитарни ръкавици. Запалете една свещ. Съвсем леко на пламъка й минете счупеното парченце.

Свързани статии

Може да ползвате и запалка, ако ще ви бъде по-удобно. След като омекне, прилепете го към останалата част от стика червило. За да го фиксирате от всички страни използвайте за заглаждане клечка за зъби. След като оформите червилото, поставете го да стегне за около час в хладилника. След това ще може спокойно да го използвате.

Ако пудрата или сенките ви са на прах и няма как да ги използвате, за да ги поправите ще имате нужда от спирт (но без ментолов), капкомер и метален нож. Най-напред направете на прах всички парченца с помощта на ножа. С капкомер сложете няколко капки от спирта и разбъркайте. Трябва да се получи гладка смес, която да оставите за няколко часа да се втвърди.

Снимка: Sxc.hu

Коментирай