Здраве и красота

Изкуствените мигли – истини и митове

Какво (не) знаем за поставянето и поддържането на изкуствените мигли

11.12.2013г. / 10 43ч.
Мария Дуковска
Снимка: kellilash.blogspot.com

Снимка: kellilash.blogspot.com

Красив, загадъчен и съблазнителен поглед – това е женската магия, която омайва всеки мъж! И вече не е необходимо да използвате спирала, за да пърхате с прелестни мигли като вълшебно създание от приказките.

За да бъдете неустоимо женствени може да се възползвате от така наречената система вграждане на мигли – косъм по косъм, която позволява не само да се удължат миглите, но и да им се придаде допълнителен обем.

Миглите са изработени от естествена коприна, която не дразни и не пречи на процеса на възстановяване на вашите собствени. Лепилото, което се прилага е хипоалергенно и притежава хирургическа здравина.

Естествените мигли имат много кратък срок на „живот“, затова се препоръчва да се посещава специалист веднъж месечно, за да може да се добавят допълнителни мигли на мястото на липсващите. Ако правилно сте избрали дължината, естествената загуба на вашите мигли ще бъде абсолютно незабележима.

Издръжливостта на миглите при правилно поставяне и поддръжка е между 30 и 90 дни.

Лора Михайлова от студио Lavish Lashes ни разказа за процедурата по поставяне и какви са истините и митовете за изкуствените мигли.

Увреждат ли изкуствените мигли (косъм по косъм) естествените мигли?

Не увреждат по никакъв начин, тъй като специално миглите косъм по косъм са копринени, от естествена коприна. Лепилото, с което се слагат е хипоалергенно. Нито лепилото, нито самата структура на изкуствената мигла, която се прикача, нямат съставки, които да навредят на корена или на естествения косъм като цяло. Има спекулации по това дали увреждат, много хора твърдят, че увреждат, но не е така. А твърдят, че увреждат заради всички останали методи на поставяне на изкуствени мигли, които реално увреждат. Но този метод косъм по косъм, от естествена коприна чрез правилно поставяне няма как да увреди миглите. Пък и както казах, миглите са с естествен живот от 30 до 60 дни, така че дори и да изтънеят, те израстват бързо.

Колко време отнема процедурата?

Процедурата се прилага за един час, а поддръжката на вече поставените мигли се прави за около 45 минути.

Каква е цената на процедурата и поддръжката?

Поставянето на изкуствените мигли косъм по косъм струва 60 лева, а поддръжката - 30.

Какво се случва, ако жената не иска да продължава да носи изкуствени мигли? Опадат от само себе си или трябва да потърсят специалист, за да им ги махне?

Могат да си ги махнат сами, с мицеларна вода. Застават пред огледалото и с напоен тампон започват да търкат очите, един, втори, трети тампон. Другият вариант е със специален продукт за премахване на миглите, което може да го направи специалистът, който ги е сложил. Но ако нямат възможност да отидат, и във вкъщи биха могли да ги премахнат за няколко дни.

На колко време е хубаво да се прави поддръжка на миглите?

Поддръжка се прави на период от 3 до 5 седмици. Хубаво е поддръжката да се направи на 20 дни, но може и на по-дълъг период, зависи от личното желание на всеки един клиент.

Има ли тенденции при изкуствените мигли? Какво се предпочита повече?

Повечето клиентки искат по-дългите и извити мигли. В никакъв случай не искат да са прави миглите, което автоматично им затваря окото. Т. е. миглата, когато се поставя изкуствено, трябва да е извита. Има различни размери, разбира се, от по-големи към по-малки, със съответни дължини и дебелини на косъма. Всяка дама бива консултирана индивидуално какво ще й стои най-добре, така че в ежедневието си тя няма да се притеснява дали миглите не са прекалено дълги и неподходящи за работното й място.

Клиентки са ти жени на всякаква възраст. Идват и млади момичета, но и зрели жени, така ли е?

Да, тази услуга се разви изключително много през последните години. При нея ефектът е мигновен, вижда се веднага и променя цялостното излъчване, физиономията дори. Винаги предизвиква ентусиазъм и усмивки в дамите.

Тенденцията е, че все повече жени се насочват към процедурата, на възраст от 15-16 години дори нагоре до 45-50 години. Няма възрастова граница, харесва се на всички дами. Като пикът е при дамите между 20 и 35 години.

Чела съм, че не е препоръчително честото миене на лицето. Това вярно ли е?

Важно е след самото поставяне 24 часа да се избягва контакт на миглите с вода. Това е за да се заздрави лепилото. Не че е фатално, няма да паднат миглите, но е добре да се спази тази препоръка, за да стегне добре лепилото. Оттам нататък може да се миете, да се гмуркате с тях, те са ваши!

Има ли нужда да слагаме спирала при изкуствените мигли и ако сложим, как да я почистим след това?

Не е необходимо да слагате спирала. По-важното е, ако решите да слагате спирала, начинът, по който ще я махнете. Самото нанасяне си е съвсем обикновено, както си слагате по принцип. Но почистването трябва да стане не с тампон за почистване на грим, а обилно миене с вода или с пяна за почистване на грим. Дори и да нямате пяна вкъщи, и решите да почистите с друг продукт, много важно е той да не е на алкохолна основа. Тоалетно мляко не върши работа, защото то е много мазно, също и всички продукти под формата на олио не са препоръчителни.

Освен спирала, може да се слага и друг грим, сенки или молив за очи?

Няма никакъв проблем, да. Стига да се почиства внимателно с тампон. Важно е да няма триене с тампона върху изкуствените мигли, защото оставят влакна от тампона по миглите и после, когато жената се опита да си ги махне, е възможно да закачи мигла, да я обърне и така. Така че не е проблем слагането на молив, очна линия или пудра в горната част на клепача. И стига да е добре почистено след това.

Необходимо ли е да се прави почивка?

Когато се поставят веднъж, е добре да продължите с поддръжката им. Не е необходима почивка. Освен ако клиентката не реши, че вече не иска да бъде с мигли или се откаже поради други причини. Но иначе няма нужда от почивка, защото те не увреждат, не изтъняват естествените мигли по никакъв начин, няма опасност от окапване.

Няма опасност от оплешивяване?

Не, няма такава опасност. Тъй като всяка една мигла се поставя върху косъм, който сам по себе си, когато му дойде време пада. Когато падне от само себе си миглата, косъмът остава. Така че оредяване, оплешивяване е невъзможно.

Коментирай
1 rate up comment 2 rate down comment
Марина ( преди 9 години )
Обожавам миглите косъм по косъм! Вече 3 месеца съм с тях. На втория месец реших да ги махна и да ги сложа на ново, за да видя състоянието на моите мигли. Нямаше нищо фатално - бяха си съвсем нормални само дето ми се видяха много къси, защото съм свикнала с копринените. След това веднага си сложих пак, не ги махам за нищо на света!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар