Здраве и красота

Естествени афродизиаци за жени

Канела и какао

29.12.2013г. / 09 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Едва ли много от дамите предполагат, че всяка една храна и подправка в дневното им меню въздейства по определен специфичен и неочакван начин. Списъкът с полезните храни е дълъг. Споделяме някои от тях, които могат да повишат сексуалното желание на нежния пол.

Какао

Какаовите зърна са богати на анандамид, който е известен като „молекула на щастието“. Какаото съдържа големи количества магнезий, фосфор, антиоксиданти, аргинин и метилксантини за повишаване на либидото при жените. Ето защо няма жена, на която шоколадът да не й е любимо лакомство.

Сминдух

Това растение е било използвано още преди векове за афродизиак. Още в древен Рим, Египет и Гърция сминдухът е бил добавян към ястията. Освен за увеличаване на сексуалното желание, сминдух е бил приеман и за поддържането на доброто здраве на гърдите, а кърмещите жени са го приемали, за да подобрят производството на кърма. В сминдуха се съдържат фитоестрогени. Според някои вярвания той по естествен начин може да помогне за увеличаването размера на гърдите.

Свързани статии

Канела

Канелата е предпочитана подправка в аюрвердическата медицина за повишаване на либидото и метаболитните процеси. Канелата, индийското орехче и джинджифилът увеличават притока на кръв в коремната и тазовата област, което се смята за стимулиращо желанието ви за секс. Ароматните подправки помагат за вагиналното овлажняване. Може да ги добавяте към чая, десерти или ястия.

Шатавари

Тази билка в продължение на векове е използвана в Индия като подмладяващ тоник. Тя укрепва и тонизира репродуктивната система, помага при дисбаланса по време на месечния цикъл и менопаузата. Смята се, че нейният прием увеличава женското желание за любов.

Шиладжит

Това е минерална смола, която се открива на голяма морска височина в Хималаите. Тя действа благоприятно на целия организъм, повишава физическата издръжливост и желанието за секс. Още от векове е била използвана за лечение на безплодието както при жените, така и при мъжете. Може да бъде намерена под формата на хранителна добавка.

Коментирай
Свободно време