Здраве и красота

Сокове, които помагат при болки в гърлото

Сок от джинджифил и...

02.01.2014г. / 17 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

През зимните месеци настинките и грипът по-трудно биха могли да бъдат избегнати. Въпреки консумацията на плодове и зеленчуци и редовните физически активности, поне веднъж ще се случи да се почувствате неразположени в следствие на настинка или грип.

Първите и най-чести симптоми са болки в гърлото, отпадналост и главоболие. Освен медикаментите срещу симптомите на настинка, които взимате, е добре да консумирате и пресни сокове. Плодовите и зеленчукови сокове не само, че ще засилят имунитета ви, но някои от тях могат да помогнат за намаляване неразположението в гърлото. Ето кои от тях да направите вашата любима напитка веднага щом усетите болки в гърлото.

Сок от джинджифил

Джинджифилът има антибактериални свойства и ще ви помогне да премахнете всякакви инфекции на гърлото. Веднага щом усетите първите признаци на болното гърло си направете пресен сок от джинджифил или пресен зеленчуков сок, към който да добавите от ароматната подправка в сушен или пресен вид. При настинка се препоръчва и консумацията на билков чай, който да е хладък и в който сте сложили малко количество джинджифил.

Сок от моркови

Богат е на витамин C, който засилва имунитета при настинки и грип. Пийте всекидневно по 2-3 чаши пресен сок от моркови, за да намалите възпалителните процеси.

Сок от чесън

Тъй като чесънът е доста силна подправка, може да добавите няколко скилидки към зеленчуковия сок. Не пропускайте да консумирате от него заедно с храната, защото той има естествени лечебни свойства, които ще ви помогнат бързо да излекувате болното гърло.

Сок от алое

По време на настинки е много важно да приемате достатъчно количество течности. Сокът от алое вера не само ще ви хидратира добре, но и ще намали болката и възпалението в гърлото.

Доматен сок

Доматеният сок е подходящ не само когато приготвяте любимите си коктейли. Прибавете към него малко сол, джинджифил и чесън и пийте от вълшебната напитка по 2-3 чаши на ден.

Сок от мента

Ментата също има антибактериално действие. Купете прясна мента и направете сок от нея. Ако вкусът й ви е прекалено остър, добавете към нея пресни зеленчуци или плодове и направете здравословен коктейл.

Свързани статии

Пресен сок от ананас

Приятен на вкус, пресният сок от ананас съдържа ценна съставка наречена бромелаин, която има противовъзпалителни свойства, които помагат за намаляване на възпалението в гърлото.

Сок от киви

Пресният сок от киви помага да намалите болките в гърлото и да се отървете от сухата кашлица.

Коментирай