Здраве и красота

Какъв фон дьо тен е подходящ за кожа с акне?

Хидратиращ, който не съдържа естествени масла

30.12.2013г. / 08 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Съществуват разнообразни видове фон дьо тен, които обещават безупречно покритие, блясък и дълготрайност. За всеки тип кожа има определен вид козметика. Нещо, с което дамите често забравят да се съобразяват, особено когато кожата им е по-мазна и склонна към образуването на акне.

Трябва да използвате висококачествена козметика без химикали, която да позволявана кожата да диша, да намали възпалението и вие да се чувствате максимално комфортно с нея. За мазните кожи се препоръчват по-леките и течни текстури, които позволяват на кожата да диша и не запушват порите.

Винаги се консултирайте за козметиката, която купувате, за да избегнете дразнения върху кожата и образуване на акне. Какъв фон дьо тен да изберете? Пазарът предлага разнообразни решения за проблемната кожа, като едни от най- подходящите са:

Хидратиращ, който не съдържа естествени масла

Обикновено кожата склонна към образуването на акне е и по-мазна. Затова подходящ фон дьо тен за проблемна кожа е такъв, който хидратира, няма добавени масла в него и не запушва порите. Търсете продукти, които имат матово покритие за по-добър завършен и естетически вид. Избягвайте тези, които придават допълнително блясък. Това ще придаде едно нежелано лъщене на кожата.

Течен фон дьо тен

За да запазите трайността на грима си през целия ден, изберете течен вариант на фон дьо тен. Той обикновено е с по-рядка консистенция и също позволява на кожата да диша. Отново не забравяйте да изберете такъв, който има матиращ ефект.

Фон дьо тен на водна основа

Има лек до среден капацитет на покривност на кожата, лека и матираща текстура.

Свързани статии

Компактен фон дьо тен

Тези фон дьо тени имат гъста текстура и осигуряват перфектно покритие на проблемната кожа. Предлагат се и такива, които освен матиращ ефект и овлажняващи кожата са обогатени допълнително с витамин Е и витамин С, антиоксиданти и слънцезащитен фактор.

Минерален фон дьо тен

Минералната основа на грима може да помогне за предотвратяване появата на нови пъпки. Има естествено и леко покритие на кожата и не запушва порите. Изберете такъв продукт, който няма парабени и други химикали, а е с висок процент на естествени съставки.

Прахообразен фон дьо тен

Може да го нанасяте с четка или гъба за пудра. Този фон дьо тен предотвратява излишното омазняване на кожата и помага да запазите матовия ефект за по-дълго време.

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
Силвия Танева ( преди 6 години )
До тути: Аз също имам акне, но не използвам фон дьо тен! На 25 години съм и още имам пъпки! Иска ми се да се махнат веднъж за винаги! Това акне ме кара да се чувствам неуверена!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 2 rate down comment
тути ( преди 9 години )
Акнето, когато е на хормонална основа се обостря от всички видове ФДТ/пудри и т.н. декоративна козметика. Пробвала съм ВСИЧКО на пазара. От неща за 10-15 лв, до такива за 100-150 лв. всички ми обострят проблемите. В крайна сметка се примирих, че ще съм така до края на живота си, явно. Понамаляват само при пиене на хормонални и др.препарати, които пък водят до други проблеми (които са по-сериозни от пъпчасалото ми лице). На 31 години съм. В световен мащаб хората с акне са голям процент и фармацефтичната индустрия бълва огромни количества всякакви препарати за "лечение" и прикриване на акнето. Според мен за всеки дисбаланс в човешкото тяло има конкретни причини, но съвременната медицина не е насочена към премахване на причините, а към притъпяване на симптомите. Ето защо оставаш в един затворен кръг от който няма излизане, а единственото което правиш е да пълниш джобовете на производителите на всевъзможните продукти. Аз се отказах. Ако живееш добре, спокоен си, храниш се добре и си караш кефа в общи линии - акнето намалява и тогава дори няма да искаш да си слагаш грим. Мръсният въздух е главния враг на кожата, не излизайте без крем на лицето никога. Когато кожата е нехидратирана, порите са отворени и всички гадости от въздуха влизат в нея. Сутрин и вечер задължително почистване и мазане с хидратиращ крем. Никакво пипане на лицето през деня с ръце. Ако имате възможност вземете си поморийска кал и си правете маски на лицето с нея. Отразяват се невероятно добре на кожата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 2 rate down comment
Ana ( преди 10 години )
Daite primer , kajete nqkoia marka фон дьо тен , koito da stava za problemna koja.Blagodaria!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 2 rate down comment
titi ( преди 10 години )
Свободно време