Здраве и красота

Кой модел четка за коса е подходящ за вас?

Коя четка е подходяща за къдрави коси?

09.01.2014г. / 13 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

С каква четка разресвате косата си? Често дамите използват една четка за разресване и сушене на косата си. Има разнообразни модели на четки, които могат да направят косата ви по-красива и прическата по-добре оформена или такива, които да я накъсат, когато не използвате подходящия за вас модел.

Ето кратък списък на основните видове четки за коса.

Този модел на четки за коса е създаден през далечната 1885 година. Кръглите четки с естествени твърди косми са едни от най-добрите за разресване. Естественото покритие спомага за разнасянето на полезните масла, които обгръщат косъма от основата на скалпа по цялата дължина.

Малки четки за обем

Те приличат на малките тънки гребенчета с два различни края и са подходящи за финализиране на вече оформената прическа или когато искате да придадете тук-там повече обем.

Четка за обем

Четките за обем са тези, с които обикновено ви сушат косите в салоните за красота. Те са по-дебели, кръгли, с метални и къси косъмчета. Основата на четката може да бъде изработена от турмалин или керамика и е с малки отворчета. Това позволява топлият въздух да циркулира през целия кичур коса, да се изсуши по-бързо, да се създаде вентилираща среда, която от своя страна защитава косата от струята горещ въздух.

Четка с по-голямо разстояние между разресващите косъмчета, които завършват с малки топченца. Такива четки са подходящи за гъстите и дебели коси. Те разресват добре без да скубят излишно, а малките топченца масажират нежно скалпа.

Свързани статии

Много е важно четките да бъдат щадящи за кожата на главата, ето защо е добре да си вземете дървена четка за коса. Дървените четки са подходящи и за къдравите коси, тъй като не наелектризират излишно косата.

Четката, подходяща за дълги, прави и леко чупливи коси е с широка платформа и малки косъмчета с топчета на края. С тях разресването е гладко и лесно, без да се създава излишен обем.

Подобни четки са подходящи за разресването на тънки коси. Следете за това косъмчетата да са разположени върху мека, гъвкава повърхност, което да им позволява повече движение. По този начин няма да скубете и накъсвате косата. За предпочитане е четката да бъде с естествени косъмчета.

Електрическа четка за коса

Това са четки с високотехнологични решения с различен размер, дебелина, накрайници и структура. С тяхна помощ може да изправяте, къдрите, начупвате или създавате обем.

Снимки: Sxc.hu

Коментирай