Здраве и красота

Какво помага при стомашни киселини?

Сок от алое вера

13.01.2014г. / 14 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Стомашните киселини са неразположение, което най-често е причинено от консумацията на определени храни и напитки. В момента на тяхното проявление те биха могли да изглеждат като незначителен проблем, но в действителност могат да нарушат нормалния ритъм на живот. Освен готварската сода, което е класически метод за избавяне от стомашни проблеми, има още няколко природни лекове, които помагат в извънредни ситуации.

Банани

Тези вкусни и богати на калий плодове могат да помогнат за облекчаване на стомашните киселини. Те спомагат за укрепването на лигавицата на стомаха и подобряват храносмилането. Въпреки ползите от консумацията на банани, не бива да прекалявате с тях, особено при стомашни проблеми.

Чай от кора на червен бряст

Кората на това дърво е едно от най-мощните средства за облекчаване на стомашните киселини. Грижи се за лигавицата на стомаха и бързо премахва неразположението. Приемайте от тази отвара, когато имате проблем или след хранене.

Свързани статии

Алое Вера

Сред билковите лекове за облекчаване на стомашните киселини е и алое вера. Сокът от алое има противовъзпалителни свойства, богат е на витамини, хидратира добре и облекчава стомашните неразположения. Може да го консумирате преди хранене в малки количества, както и през останалата част от деня.

Чай от бяла ружа и кардамон

Билковите чайове са лекарство за много болести и неразположения. Без значение кой от двата чая ще си приготвите или дали ще ги комбинирате добавете малко мед към тях и скоро след консумацията им стомашните болки ще намалеят.

Джинджифил

Помага при настинки, гадене и болки в стомаха. За да намалите стомашния рефлукс, добавете от подправката малко количество към храната или любимия чай.

Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
pipinana ( преди 10 години )